Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

trooper.be zooplus.nl

22 juli 2019: Een belangrijke open brief.18 juli 2019: Wat te doen bij tropische temperaturen?

U heeft het waarschijnlijk al wel gemerkt, het is weer een heerlijk warme zomer. Maar vinden onze dieren dit ook?
Kijk hier voor meer tips bij tropische temperaturen!


5 juli 2019: BELANGRIJKE MEDEDELING

Maandag 1 juli kregen we gelijktijdig vier aangetekende brieven en een persmededeling op ons bord : de stad Lommel ging op zoek naar een nieuwe uitbater en dit per 1 januari 2020.
De vzw Noodasiel Lommel werkt echter niet alleen voor de Stad Lommel. Wij hebben, in het kader van het Provinciaal opvangplan voor ronddolende dieren en het zwerfkattenproject van de provincie Limburg, nog contracten met negen andere gemeenten in de provincie die niet opgezegd werden en dus zullen wij op zoek gaan naar een andere locatie om ons werk binnen dat Provinciaal opvangplan en het zwerfkattenproject te kunnen blijven verzekeren. Daarenboven hebben wij nog met de gemeentes Beringen, Ham en Tessenderlo een contract voor het vangen van honden en gewonde tamme katten, en ook dat zullen we blijven doen. Wij zullen onze jarenlange ervaring in het domein van dierenwelzijn en onze dierenliefde blijven inzetten ten voordele van de bij ons aangesloten gemeenten en hun honden en katten in nood.

Indien iemand ons een tip zou kunnen geven voor een goede locatie, kan u ons altijd bereiken via het mailadres noodasielnoordlimburg@gmail.com. Bij voorbaat dank in naam van onze dieren.


3 juni 2019: Op zoek natvoer (kat)!

Dag allemaal!
We hebben jullie hulp weer nodig! Ditmaal zijn we op zoek naar natvoer voor katten! Dit mogen blikjes, vlootjes, zakjes enz. zijn... van alle merken! Wij zijn blij met elke gift!
Heel hartelijk bedankt!


29 april 2019: Sluitingsdag op 1 mei 2019.

Nu woensdag, 1 mei 2019, is het asiel omwille van de Dag Van De Arbeid gesloten. Hierdoor kunnen er geen bezoekjes of adopties plaats vinden. Vondelingen kunnen wel afgehaald worden door hun baasje.
Bedankt voor uw begrip.


24 februari 2019: Oproep: gastgezinnen voor kittens gezocht!

Binnenkort is het weer zo ver: het KITTENSEIZOEN!
Ongewenste of gevonden kittens worden ons asiel langs alle kanten binnengebracht! Meestal zijn zij nog te klein, te zwak of te ziek om dadelijk naar een nieuw baasje te vertrekken. Daarom worden zij zoveel mogelijk onder gebracht in gastgezinnen! Hier kunnen zij aansterken en socialiseren met mens en dier!
Wij zijn op zoek naar NIEUWE GASTGEZINNEN die ons team willen versterken! Wonen jullie binnen de 30km zone van het asiel af, houden jullie van (mini) katten en is het hele gezin bereid zich te engageren om kittens op te vangen, tot ze klaar zijn voor adoptie? Contacteer ons dan via: noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
Jullie zijn volledig vrij van keuze welke soort kittens jullie willen opvangen: moederpoes met kittens, zieke kittens, papflessers, nog te jonge kittens, iets bangere kittens enz...
De benodigdheden voor de kittens (kattenbak, krabpaal, eten enz...) worden allemaal door het asiel mee gegeven, de dierenartskosten zijn voor het asiel. Wij betalen geen kilometervergoeding terug. Voor meer info kan u ook gerust mailen naar noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
WIJ HEBBEN U NODIG!!!


17 februari 2019: Op zoek naar snoepjes en speeltjes!

Wij zijn op zoek naar snoepjes en speeltjes voor honden en katten/kittens! Wie kan ons helpen?


29 januari 2019: De Valentijnsactie is weer terug!

Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voeren de Limburgse gemeenten al jaren een diervriendelijke zwerfkattenaanpak. Deze zwerfkattenaanpak is effectief maar is enkel sluitend als ook katteneigenaars hun verantwoordelijkheid nemen. Anders blijft het dweilen met de kraan open ...
Tussen de vele zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2018 kwamen in de Limburgse asielen samen ongeveer 4.000 katten binnen! Honderden wachten nog steeds op een thuis.

Sinds 1 september 2014 is het wettelijk verplicht om elke kat en ook alle kittens te laten steriliseren of castreren vooraleer die verkocht of gratis weggegeven worden. Sinds 1 april 2018 is het verplicht om alle katten geboren na 31 maart 2018 voor de leeftijd van uiterlijk 5 maanden te laten steriliseren of castreren zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Katten die na 31 augustus 2014 geboren werden zullen uiterlijk op 1 januari 2020 gesteriliseerd of gecastreerd moeten zijn.
Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd worden (als ze meer dan 1 kg wegen). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden. Integendeel, het risico op gezondheidsproblemen neemt daardoor toe.

De Valentijnsactie geeft een extra stimulans naar katteneigenaars om tijdig over te gaan tot sterilisatie van hun huiskat of kittens. Deelnemende gemeenten geven kortingsbonnen weg van 15,00 (kater) en 25,00 euro (kattin).
Deze bonnen kunnen bij de milieudienst van jouw gemeente (zie lijst onderaan) aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2019 bij een dierenarts in Limburg.

Onze aangesloten gemeenten die al zeker deelnemen aan deze actie zijn: Leopoldsburg, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Bocholt.


3 januari 2019: Mosselsouper komt er aan!

Eerst en vooral willen we iedereen een super en diervriendelijk 2019 toe wensen!
Ook willen we graag mee delen dat ons Mosselsouper er weer aan komt! Op zondag 3 feburari 2019 kunnen jullie weer heerlijk eten in de zaal De Moffel in Lommel!
Meer info: klik hier.