Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

trooper.be zooplus.nl

9 december 2019: 6 honden getransfereerd.

Vandaag konden er 6 honden vertrekken naar Dierenasiel Ganzeweide in Koksijde!
Deze dieren zijn vanaf nu beschikbaar onder de adoptievoorwaarden van dit asiel! Hartelijk dank aan dit asiel om deze 6 prachtige honden een kans te geven op adoptie!

Het gaat over deze dieren:
• THOR - berner sennenhond - reu - °31/01/2018.
• BUBBLES - Engelse bulldog - teef - °11/03/2011.
• TYRA - Engelse bulldog - teef - °1/01/2012.
• TATUM - Bordeaux dog - teef - °29/01/2019.
• MOLLY - kruising - teef - °1/01/2009.
• LAIKA - Bulgaarse herder - teef - °24/04/2017.


8 december 2019: 15 katten getransfereerd.

Vandaag zijn er maar liefst 15 katten vertrokken naar het Dierenopvangcentrum Zemst!!!
Omdat de tijd dringt, en eind december nadert, willen we al onze dieren die nog niet geadopteerd zijn, transfereren naar dierenasielen waarmee we goede connecties en vertrouwen in hebben, en die met hetzelfde no-kill beleid werken!
Vandaag was het de beurt aan onderstaande 15 katten, welke vanaf nu via Dierenopvangcentrum Zemst zullen geplaatst worden! Enorm hard bedankt voor deze opvang! We kunnen gerust zijn dat ze in een goede thuis zullen terecht komen! :-)

• MINOESHA - kattin - °1/07/2017 - tijger.
• TIVA - kattin - °1/11/2017 - tijger.
• TALITO - kater - °10/09/2019 - tijger.
• TAKO - kater - °10/09/2019 - wit zwart.
• PYA - kattin - °1/11/2014 - silver point.
• KARA - kattin - °1/10/2017 - tricolor.
• PIMKIE - kattin - °16/08/2015 - tijger.
• OLIN - kater - °1/07/2011 - tijger wit.
• KABUKI - kater - °1/09/2015 - tijger wit.
• SNOWY - kater - °5/05/2017 - wit.
• SCHATKE - kater - °1/11/2011 - tijger.
• NALU - kattin - °2/04/2012 - wit gevlekt.
• ESTELLE - kattin - °1/11/2012 - wit ros.
• PANSA - kattin - °1/08/2018 - zwart.
• FLEURKE - kattin - °1/06/2014 - tijger.


7 december 2019: Actie gewonnen!

Wauw we hebben de actie van Spar Schoeters Balen gewonnen!!! We mochten maar liefst 676,80€ ontvangen! Dit hadden we niet verwacht, maar is uiteraard enorm welkom!!!

Hartelijk dank aan Spar Schoeters Balen voor deze actie en het plaatsen van een Noodasiel-urne! Super bedankt aan iedereen die zijn of haar jeton(s) in onze urne gestoken heeft! Echt hartverwarmend!!! Jullie zijn de beste!


6 december 2019: Algemeen bericht!

Naar aanleiding van onze ongewilde sluiting op Maatheide (eind december), kunnen er vanaf heden géén honden meer geadopteerd worden. De adoptieprocedure van een hond is iets complexer dan bij een kat. Ook kunnen we niet meer de garantie geven dat een reeds geadopteerde hond terug kan komen naar ons asiel, omdat we (momenteel) geen gebouw meer ter beschikking hebben.
Daarom worden al onze éigen asielhonden (dus géén vondelingen of in beslag genomen honden) in de loop van de volgende weken naar andere asielen overgeplaatst. Wij geven uiteraard hierna door welk dier in welk asiel plaats heeft mogen nemen, zodat deze asielen voor de juiste hond kunnen gecontacteerd worden (onder de adoptievoorwaarden van het betrokken asiel)!

Onze katten kunnen morgen namiddag - op onze laatste vrije adoptiedag - nog wél geplaatst worden. Vanaf zondag is dit énkel op afspraak!

We vinden het heel erg dat we niet zelf een nieuwe thuis kunnen vinden voor elk van onze dieren, maar helaas hebben we niet veel tijd meer over... We hopen hierbij dan ook dat jullie onze beslissing begrijpen. Bedankt...

(P.S. Vanaf januari (?) kunnen er op Maatheide opnieuw honden geadopteerd worden via Het Blauwe Kruis, die onze stek op Maatheide overneemt. Meer info hierover kan u opvragen bij hen...)


4 december 2019: Enkele belangrijke mededelingen!

Vanaf nu zondag (8/12) zullen er géén vrije adoptiedagen meer plaats vinden! Enkel nog op afspraak! Dit kan via de e-mailadressen noodasielhonden@gmail.com en noodasielkatten@gmail.com.

Na 15 december zijn we helemaal gesloten! Enkel de vondeling katten en honden kunnen uiteraard nog afgehaald worden door hun eigenaar, dit tot en met 30 december!
Vanaf 31 december neemt Het Blauwe Kruis het dierenasiel op Maatheide over.


28 november 2019: Natvoer gezocht!

Wij zijn dringend op zoek naar katten natvoer voor onze zwerfkattenafdeling! Dit mogen vlootjes zijn, zakjes, blikken, ... Elk merk en hoeveelheid is welkom! Voor ons zijn de zakjes het meest handig in gebruik. Wie heeft er nog wat over voor onze zwervertjes? :-)
Alvast hartelijk dank!!!


15 november 2019: Geen Noodasiel meer in Maatheide...

De kogel is door de kerk: VZW Het Blauwe Kruis neemt de uitbating van het dierenasiel in Lommel over. Dit was de keuze van stad Lommel.
Dit betekent dat wij - VZW Noodasiel Lommel - het gebouw ten laatste 31 december moeten verlaten.

Begin juli kregen we via een reeks aangetekende brieven te horen dat de concessie voor het beheer van het dierenasiel werd open getrokken door de stad Lommel. Wij werden hier enorm door verrast, omdat we steeds geprobeerd hebben om mee te werken aan de werkpunten die de stad Lommel ons vroeg. Dierenwelzijn heeft bij ons altijd op de eerste plaats gestaan en dit werd ook door de stad Lommel bevestigd. En dat is toch zeker het belangrijkste in een asiel, nietwaar?
Men was eerder ontevreden over het te kleine sociale draagvlak dat wij aanboden. Ook dit vinden wij heel bevreemdend... Wij hebben onze deur altijd open gezet voor bezoeken van scholen, organisaties en beroepsgroepen zoals o.a. de brandweer. We hebben altijd stagiairs van de hogescholen opgeleid, werkstraffers, mensen in sociale moeilijkheden en mensen met een lichte handicap kansen gegeven enz.. en daarenboven onze vrijwilligers die ons zijn blijven steunen door ons dagelijks te komen helpen of mee draaien achter de schermen (vb gastgezinnen). Dit was blijkbaar niet het 'gewenste draagvlak', anders moeten we nu 'onze sleutel' niet retourneren...
In elk geval weten we nu waar we aan toe zijn en we zullen beginnen met de voorbereiding van de overgave. Het staat buiten kijf dat we dit zullen doen volgens het enige principe dat we altijd gehanteerd hebben: met het welzijn van de aan ons toevertrouwde dieren als eerste prioriteit. Al is het wel met een bloedend hart... 10 jaar lang hebben we al onze energie in het dierenasiel van Lommel gestoken. Dit is absoluut geen 9 to 5 job, maar een diepe passie die men de hele dag in- en uit ademt. En nu...
We danken al onze trouwe volgers, sympathisanten en sponsors. We houden jullie zeker op de hoogte van eventuele verdere ontwikkelingen...


10 november 2019: 3 honden naar Zemst!Kruising cocker spaniël TITI, dwergschnauzer AYA en jack russel terriër BUDDY zijn vanaf vandaag op logement in Dierenopvangcentrum Zemst! Dit dierenasiel zal vanaf nu instaan voor de adoptie van deze 3 rakkers.

Onze onzekere toekomst op Maatheide is intussen al sinds juli geweten. De kans is vrij reëel dat VZW Noodasiel Lommel het pand in Maatheide zal moeten verlaten op 31 december omdat de stad Lommel de concessie voor een nieuwe uitbater heeft geopend. Omdat wij niet weten of de nieuwe uitbater dezelfde hoge prioriteiten zal eisen voor de adopties van onze viervoeters, hebben we besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en reeds enkele van onze honden te laten vertrekken naar een asiel waar wij volledig achter staan. Dierenopvangcentrum Zemst hanteert dezelfde principes en een no-kill beleid dat wij absoluut vereisen. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar dat deze 3 rakkers reeds mochten vertrekken naar hen!
Hopelijk vinden ze snel de ideale thuis! Veel succes!!


9 november 2019: Oproep voor natvoer!

Wij zijn dringend op zoek naar natvoer voor onze honden! Elk merk is welkom. Vlootjes, zakjes, blikken, ze vinden het allemaal heerlijk! Heeft er nog iemand een beetje natvoer teveel voor ons?
U kan dit elke namiddag in ons asiel binnen brengen!
Alvast hartelijk bedankt!!!


7 november 2019: Maandag is het asiel gesloten.

Even een kleine mededeling: aankomende maandag (11/11/2019) is het asiel gesloten voor bezoekers omwille van de feestdag.
Vondelingen kunnen wel opgehaald worden.


31 oktober 2018: Spar Balen-Wezel steunt Noodasiel Lommel!

Kom tussen 1/11 en 30/11 shoppen bij Spar Balen en ontvang per aankoopschijf van 10€ een jeton!
Deponeer deze jeton(s) in de urne van Noodasiel Lommel! :-)
1% van het totaalbedrag per urne wordt uitgekeerd aan onze vereniging.
(Uitgezonderd: rookwaren, vuilniszakken, leeggoed, telefoonkaarten en andere, producten van de Nationale Loterij, kranten en tijdschriften)

Alvast hartelijk dank aan Spar Balen-Wezel (Schoeters) en aan alle klanten die een jeton in onze urne steken!


27 oktober 2019: Vrijdag is het asiel gesloten.

Even een kleine mededeling: aankomende vrijdag (1/11/2019) is het asiel gesloten voor bezoekers omwille van de feestdag.
Op zaterdag zijn we wel terug geopend!


15 oktober 2019: Yorkshire terriërs zijn nog niet vrij voor adoptie...

Onlangs kregen wij een inbeslagname binnen van enkele Yorkshire terriërs. Zij zijn nog niet vrijgegeven door het FOD en medisch gezien zijn ze ook nog niet klaar voor adoptie.
Indien zij vrijgegeven zullen worden, zullen we hen op onze website en Facebook pagina plaatsen met hieraan een verwervingslijst gekoppeld. Pas dan kan u ons hiervoor contacteren. Momenteel kan u zich dus nog geen kandidaat stellen. Bedankt voor uw begrip...


27 september 2019: Oproep voor kienprijzen!

Onze kienavond van 8 november komt stilaan dichtbij! Hiervoor zijn we nog altijd op zoek naar leuke prijzen die de deelnemers kunnen winnen! Dit hoeft niet per sé kat- of hond gerelateerd te zijn.
Zijn er misschien sympathieke handelaars die een cadeaubon willen schenken of een artikel willen doneren? Laat het ons zeker weten!!!
U kan deze elke namiddag tot 18u in ons dierenasiel te Maatheide binnen brengen! Alvast van harte bedankt!!!


27 september 2019: Volgende zondag en woensdag enkel op afspraak!

Even een melding in verband met de openingsuren. Deze week zondag, 29 september, en volgende woensdag, 2 oktober, is onze kattenafdeling ENKEL OP AFSPRAAK geopend. Een afspraak maken is mogelijk via noodasielkatten@gmail.com.
Dank voor uw begrip.


24 september 2019: Boerderijkatjes zoeken dringend een nieuwe thuis!

WARME OPROEP!!!

Omwille van een situatie in Hamont-Achel, zijn er veel boerderijkatjes in ons asiel binnen gekomen. Nog meer zullen volgen! Deze katjes zijn niet heel tam (hier zit variatie in) maar verdienen even hard een warme thuis! Voor hen gaan we op zoek naar mensen die een boerderij, stallen, manege, grote schuur of dergelijke hebben waar ze mogen vertoeven voor de rest van hun leven! Dit kan ook een tuinhuisje achteraan in een tuin zijn! Ze moeten uiteraard een slaapplekje krijgen, en voorzien worden van eten en drinken. In ruil zullen ze hun beste muizenvangskills boven halen en in sommige gevallen worden het tamme katten naar mensen die ze kennen!

De katjes zijn volledig in orde! Ze zijn gechipt, worden op de adoptant geregistreerd, ze zijn ontwormd, ontvlooid, gevaccineerd, en uiteraard steriel! We vragen voor hen een kleine adoptiebijdrage. Uit de kosten komen doen we hier niet mee, maar de dieren krijgen hiermee wel een nieuwe fijne thuis, en dat is het belangrijkste!!

Delen jullie onze oproep mee?
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen in onze kattenkamer, waar er momenteel al 12 wachten op bezoek! Foto's zijn er momenteel nog niet.

Wij hopen alvast op jullie steun!!! Hartelijk dank!!!


14 september 2019: Volgende vrijdag enkel op afspraak!

Even een melding in verband met de openingsuren. Volgende week vrijdag, 20 september, is onze kattenafdeling ENKEL OP AFSPRAAK geopend. Een afspraak maken is mogelijk via noodasielkatten@gmail.com. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is de kattenafdeling wel vrijblijvend open (zonder afspraak) tussen 14u en 17u. Dank voor uw begrip.


20 augustus 2019: Oproep voor voedsel!

Wij zijn dringend op zoek naar natvoer én droogvoer voor onze zwerfkatjes! Zowel voor de volwassen als voor de kitten zwervertjes is er nood aan eten! Elk merk is welkom. Vlootjes, zakjes, blikken, ze vinden het allemaal heerlijk! Heeft er nog iemand een zakje teveel voor ons?
U kan dit elke namiddag in ons asiel binnen brengen, of dit via 1 van onze vrijwilligers mee geven.
Alvast hartelijk bedankt!!!


22 juli 2019: Een belangrijke open brief.18 juli 2019: Wat te doen bij tropische temperaturen?

U heeft het waarschijnlijk al wel gemerkt, het is weer een heerlijk warme zomer. Maar vinden onze dieren dit ook?
Kijk hier voor meer tips bij tropische temperaturen!


5 juli 2019: BELANGRIJKE MEDEDELING

Maandag 1 juli kregen we gelijktijdig vier aangetekende brieven en een persmededeling op ons bord : de stad Lommel ging op zoek naar een nieuwe uitbater en dit per 1 januari 2020.
De vzw Noodasiel Lommel werkt echter niet alleen voor de Stad Lommel. Wij hebben, in het kader van het Provinciaal opvangplan voor ronddolende dieren en het zwerfkattenproject van de provincie Limburg, nog contracten met negen andere gemeenten in de provincie die niet opgezegd werden en dus zullen wij op zoek gaan naar een andere locatie om ons werk binnen dat Provinciaal opvangplan en het zwerfkattenproject te kunnen blijven verzekeren. Daarenboven hebben wij nog met de gemeentes Beringen, Ham en Tessenderlo een contract voor het vangen van honden en gewonde tamme katten, en ook dat zullen we blijven doen. Wij zullen onze jarenlange ervaring in het domein van dierenwelzijn en onze dierenliefde blijven inzetten ten voordele van de bij ons aangesloten gemeenten en hun honden en katten in nood.

Indien iemand ons een tip zou kunnen geven voor een goede locatie, kan u ons altijd bereiken via het mailadres noodasielnoordlimburg@gmail.com. Bij voorbaat dank in naam van onze dieren.


3 juni 2019: Op zoek natvoer (kat)!

Dag allemaal!
We hebben jullie hulp weer nodig! Ditmaal zijn we op zoek naar natvoer voor katten! Dit mogen blikjes, vlootjes, zakjes enz. zijn... van alle merken! Wij zijn blij met elke gift!
Heel hartelijk bedankt!


29 april 2019: Sluitingsdag op 1 mei 2019.

Nu woensdag, 1 mei 2019, is het asiel omwille van de Dag Van De Arbeid gesloten. Hierdoor kunnen er geen bezoekjes of adopties plaats vinden. Vondelingen kunnen wel afgehaald worden door hun baasje.
Bedankt voor uw begrip.


24 februari 2019: Oproep: gastgezinnen voor kittens gezocht!

Binnenkort is het weer zo ver: het KITTENSEIZOEN!
Ongewenste of gevonden kittens worden ons asiel langs alle kanten binnengebracht! Meestal zijn zij nog te klein, te zwak of te ziek om dadelijk naar een nieuw baasje te vertrekken. Daarom worden zij zoveel mogelijk onder gebracht in gastgezinnen! Hier kunnen zij aansterken en socialiseren met mens en dier!
Wij zijn op zoek naar NIEUWE GASTGEZINNEN die ons team willen versterken! Wonen jullie binnen de 30km zone van het asiel af, houden jullie van (mini) katten en is het hele gezin bereid zich te engageren om kittens op te vangen, tot ze klaar zijn voor adoptie? Contacteer ons dan via: noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
Jullie zijn volledig vrij van keuze welke soort kittens jullie willen opvangen: moederpoes met kittens, zieke kittens, papflessers, nog te jonge kittens, iets bangere kittens enz...
De benodigdheden voor de kittens (kattenbak, krabpaal, eten enz...) worden allemaal door het asiel mee gegeven, de dierenartskosten zijn voor het asiel. Wij betalen geen kilometervergoeding terug. Voor meer info kan u ook gerust mailen naar noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
WIJ HEBBEN U NODIG!!!


17 februari 2019: Op zoek naar snoepjes en speeltjes!

Wij zijn op zoek naar snoepjes en speeltjes voor honden en katten/kittens! Wie kan ons helpen?


29 januari 2019: De Valentijnsactie is weer terug!

Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voeren de Limburgse gemeenten al jaren een diervriendelijke zwerfkattenaanpak. Deze zwerfkattenaanpak is effectief maar is enkel sluitend als ook katteneigenaars hun verantwoordelijkheid nemen. Anders blijft het dweilen met de kraan open ...
Tussen de vele zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2018 kwamen in de Limburgse asielen samen ongeveer 4.000 katten binnen! Honderden wachten nog steeds op een thuis.

Sinds 1 september 2014 is het wettelijk verplicht om elke kat en ook alle kittens te laten steriliseren of castreren vooraleer die verkocht of gratis weggegeven worden. Sinds 1 april 2018 is het verplicht om alle katten geboren na 31 maart 2018 voor de leeftijd van uiterlijk 5 maanden te laten steriliseren of castreren zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Katten die na 31 augustus 2014 geboren werden zullen uiterlijk op 1 januari 2020 gesteriliseerd of gecastreerd moeten zijn.
Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd worden (als ze meer dan 1 kg wegen). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden. Integendeel, het risico op gezondheidsproblemen neemt daardoor toe.

De Valentijnsactie geeft een extra stimulans naar katteneigenaars om tijdig over te gaan tot sterilisatie van hun huiskat of kittens. Deelnemende gemeenten geven kortingsbonnen weg van 15,00 (kater) en 25,00 euro (kattin).
Deze bonnen kunnen bij de milieudienst van jouw gemeente (zie lijst onderaan) aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2019 bij een dierenarts in Limburg.

Onze aangesloten gemeenten die al zeker deelnemen aan deze actie zijn: Leopoldsburg, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Bocholt.


3 januari 2019: Mosselsouper komt er aan!

Eerst en vooral willen we iedereen een super en diervriendelijk 2019 toe wensen!
Ook willen we graag mee delen dat ons Mosselsouper er weer aan komt! Op zondag 3 feburari 2019 kunnen jullie weer heerlijk eten in de zaal De Moffel in Lommel!
Meer info: klik hier.