Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

trooper.be zooplus.nl

TITI!

Kruising cocker spaniël - vrouwelijk - °1/01/2017.Dit knappe dametje heet Titi. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Titi al heel wat meegemaakt.
Voor zover wij weten, is ze al in 3 gezinnen geweest. Het eerste gezin waren 2 bejaarde mensen, de vrouw was ernstig ziek en de man ging haar dagelijks bezoeken. Veel tijd voor Titi bleef er niet over.
Het tweede gezin met kinderen nam Titi in huis en zij ervaarden agressief en angstig gedrag. Zowel naar het gezin zelf, als naar andere honden. Het hondje kent weinig en weet niet wat het is om gehoorzaam te zijn. Zij hebben uiteindelijk besloten om Titi af te staan aan het asiel.
Al vrij snel kwam er een gepensioneerd echtpaar langs in het asiel en zij hadden interesse in haar. De klik bleek wederzijds te zijn, Titi was erg lief tegen hen en we hadden er goede hoop op dat deze adoptie een succes zou worden. Helaas kreeg dit koppel ook te maken met de agressie en onzekerheid van Titi, waar zij zich geen raad mee wisten.

Het gedrag van Titi kan onvoorspelbaar zijn. Sommigen hebben totaal geen problemen met haar, anderen wel. Het lijkt alsof ze geleerd heeft dat ze met grommen en uithalen haar zin kan krijgen. Dit in combinatie met wat onzekerheid en weinig socialisatie, maakt het niet eenvoudig om voor haar een geschikte baas/bazin te vinden.

Kinderen en dieren zijn in alle geval uitgesloten. Titi heeft een baas nodig waarbij ze de nodige geborgenheid kan vinden, maar tegelijkertijd een duidelijke structuur en leiding zodat ze beseft dat zij dit niet meer op zich hoeft te nemen. Pluspunten zijn dat ze echt wel zeer lief kan zijn bij de juiste mensen en ze kent een bench. De bench is haar veilige rustplaats, ze zoekt die plaats ook zelf op om te slapen of om op een botje te knabbelen. Wandelen vindt ze geweldig, maar ook hier moet ze nog leren om niet te trekken aan de leiband en aandacht te houden voor haar baasje. Haar oren lijken meer sieraad te zijn dan dat ze ‘werken’.
Wie heeft de ervaring en de doorzetting om met Titi aan het werk te gaan? Zij wacht op dat ene baasje die orde kan brengen in haar chaotisch wereldje.

Titi is gechipt, ontwormd, ontvlooid en gevaccineerd.CONTACTEER ONS!!
Voor meer informatie over de hond (uiterlijk, gedrag, karakter, verleden...):
noodasielhonden@gmail.com of +32 (0)11 56 23 73 (tussen 14u & 18u)

Voor informatie of interesse in het worden van een gastgezin voor een oudere hond (>7 jaar):
noodasielopvanggezinnen@gmail.com

__________________________________


Terug naar het algemene overzicht.