Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus.nl


Noodasiel Lommel wil de populatie zwerfkatten tot een minimum beperken. In het asiel bevindt zich de revalidatielocatie voor het zwerfkattenproject Noord-Limburg waarbij de volgende gemeenten zijn aangesloten: Lommel, Leopoldsburg, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hechtel-Eksel, Beringen, Tessenderlo, Ham, Bocholt en Hamont-Achel.

Hier revalideren sinds maart 2009 zwerfkatten die door de kattenvangster van het Noodasiel op een diervriendelijk manier worden gevangen. Ze worden ter plekke in de operatieruimte door de dierenarts gesteriliseerd of gecastreerd en worden na revalidatie terug vrijgelaten in hun vertrouwde omgeving.

Ondervindt u problemen met zwerfkatten, dan moet u de dienst 'Openbare Werken' van uw eigen gemeente contacteren. Indien uw gemeente is aaangesloten, zullen onze medewerkers deze katten dan komen vangen. De VZW Noodasiel Lommel zorgt er op hun beurt dan voor dat de katten onvruchtbaar worden gemaakt. Na revalidatie worden de katten opnieuw vrijgelaten in hun vertrouwde omgeving. De kosten hieraan verbonden worden volledig door de gemeente zelf gedragen. Wetenschappers hebben bovendien aangetoond dat dit de meest effectieve en diervriendelijke methode is om zowel overlast als dierenleed te bestrijden.

Pas op: deze actie betreft enkel de zwerfkatten, geen tamme (huis-)katten.

Kijk hier voor de contactgegevens 'Openbare Werken'.