Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus 10%

7 november 2014: Stemmen jullie mee op ons?

We hebben jullie hulp nodig!
ING lanceert deze maand de ING Solidarity Award. Alle verenigingen kunnen zich hiervoor opgeven en ook Noodasiel Lommel is hierbij! Wij kunnen als vereniging hiermee 1000 euro winnen, en aangezien onze hoge dierenartskosten elk jaar blijven stijgen, zou dit enorm welkom zijn! Het enige wat u moet doen, is stemmen op hun website en in de e-mail die u hierna aan zal krijgen, nog eens bevestigen! Er wordt geen lidmaatschap, inschrijving of dergelijke gevraagd.
Helpen jullie mee ons cijfer van stemaantallen naar boven te brengen?!
U kan hier stemmen!
Vergeet ook zeker niet uw spam-box na te kijken, soms komt de ING mail hierin terecht!
Alvast superrrr bedankt!


15 oktober 2014: De Quiz komt er aan!!!


Noodasiel Lommel presenteert:
De eerste amusementsquiz!!!

Waar: Buurthuis 't Zand
Wanneer: 7 november 2014 om 20:00u
Prijs: 10 euro / groep (max 5 personen per groep)

Inschrijven via: noodasielevents@gmail.com VOOR 1 NOVEMBER!

Tot dan!


1 oktober 2014: Open Asiel Dag 2014.

Niet vergeten: nu zondag 5/10 zijn jullie allemaal welkom op onze opendeurdag! Ontmoet onze asieldieren in levende lijve!
Opgelet: er kunnen die dag geen dieren geadopteerd worden!

Zaterdag 4/10 is een gewone adoptiedag van 14u tot 18u.

27 september 2014: Algemene boodschap.

Even ter verduidelijking: De recente berichtgevingen in verband met de sluiting van 'een asiel in Lommel' gaat NIET over Noodasiel Lommel!
Integendeel zelfs. Onze asielhonden en -katten, die op een diervriendelijke en positieve manier verzorgd en behandeld worden, zoeken nog steeds een nieuw baasje, welke we via persoonlijke matching zo correct mogelijk proberen te vinden. Wij zijn elke dag dankbaar dat de provincie Limburg, de stad Lommel en nog andere Noord-Limburgse gemeenten in de werking van ons asiel geloven!


3 september 2014: Open Asiel Dag 2014!Onze opendeurdag komt dichterbij! Noteer alvast 5 oktober 2014 in jullie agenda! ;-)


1 september 2014: Limburgse dierenasielen omtrent vroegcastratie!

Het is jullie vast niet ontgaan dat vanaf 1 september 2014 een K.B. van kracht gaat die iedereen die een nest kittens heeft, verplicht om deze te laten castreren of steriliseren voor ze verhuizen. Ook inentingen en identificatie met een chip moeten in orde zijn. Helaas wordt in de berichtgeving, zelf op nationale tv niet het volledige verhaal verteld...
Lees hierover meer...


1 september 2014: Uitzonderlijk: open adoptie dag voor katten én honden op vrijdag 12/09!Vrijdag 12 september 2014 is het asiel langer open, namelijk van 14u tot 21u! Een afspraak is niet nodig! U kan vrijblijvend onze adoptiedieren bekijken. Enkel de dieren die in een gastgezin verblijven, zullen niet aanwezig zijn. Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden.


26 mei 2014: Uitzonderlijk: open adoptie dag voor katten én honden op vrijdag 13/06!Vrijdag 13 juni 2014 is het asiel uitzonderlijk geopend van 14.00u tot 21.00u!!! Een afspraak is niet nodig.
Zowel voor de honden als voor de katten kunnen geïnteresseerden komen kijken naar onze asieldieren.


8 april 2014: Dank aan Radio 2 en de Nationale Loterij!

Wij willen graag Radio 2 - speciaal het programma De Zoete Inval - en de Nationale Loterij bedanken voor hun gulle gift van 700 euro! Ook de aflevering van het programma van vorige zaterdag (5/04/2014) kan nog beluisterd worden op de site van Radio 2.
Hartelijk dank!!!


30 maart 2014: KATTENEIGENAARS VAN BERINGEN: OPGELET!!We kregen een melding binnen van vangkooien te Beringen. Dit zijn niet onze kooien! Een inwoner van Beringen was al dagen op zoek naar haar kat en vond ze uiteindelijk terug in zo'n lokkooi! Hierin zat een stuk vis. De kat was ongedeerd maar uitgehongerd en had grote dorst. Waarschijnlijk zat ze er al dagen in.
De kooi zelf zat verstopt achter takken in de natuur.

Mogelijk worden de kooien gebruikt om zwerfkatten te steriliseren (hoewel hier eigenlijk ons zwerfkattenproject dus voor dient), maar ook kan het zijn dat de kooien behoren tot stropers of jagers die liever geen katten in de buurt hebben! En wie weet wat er dan met die dieren zal gebeuren!

Inwoners van Beringen: hebben jullie last van zwerfkatten? Contacteer dan GRATIS jullie milieudienst (op de gemeente) en zij sturen de kattenvangster! Zij zal de katten gratis komen vangen en steriliseren. Ze worden uiteindelijk wel terug geplaatst, maar zullen niet meer voor nakomelingen zorgen. Dit is na vele studies bewezen als de meest diervriendelijke en succesvolste manier om de zwerfkattenpopulatie uit te laten sterven! (Let wel op: het gaat hier over wilde zwerfkatten, geen tamme huiskatten!)


25 maart 2014: Zwerfkattenproject: graag even uw aandacht aub!


Nog eventjes en we zitten weer volop in het KITTENSEIZOEN! Ook de zwerfkatten zitten niet stil! Ons asiel heeft een zwerfkattenproject die bij verscheidene gemeenten in Noord-Limburg aangesloten is. De inwoners van deze gemeenten kunnen hun zwerfkatten GRATIS laten steriliseren!

Bent u inwoner van 1 van deze gemeenten en heeft u last van vele zwerfkatten? Contacteer dan uw milieudienst en maak melding! Ons asiel komt dan, in samenwerking met de gemeente en provincie Limburg, de katten vangen met speciale vangkooien, de dieren worden steriel gemaakt en ze worden terug uitgezet op de plaats waar ze gevangen werden! (De katten worden nooit elders uitgezet of geëuthanaseerd tenzij ernstig ziek.) Dit is de meest doeltreffende manier om de zwerfkattenaanpak het efficiëntst aan te pakken!

Dit zijn onze 11 aangesloten gemeenten:
- LOMMEL
- LEOPOLDSBURG
- NEERPELT
- OVERPELT
- PEER
- HECHTEL-EKSEL
- BERINGEN
- TESSENDERLO
- HAM
- BOCHOLT
- HAMONT-ACHEL

De telefoonnummers vindt u hier.


2 maart 2014: Uitzonderlijk: open adoptie dag voor katten op vrijdag 14/03!Vrijdag 14 maart 2014 is het asiel uitzonderlijk geopend van 14.00u tot 21.00u!!! Een afspraak is niet nodig.
Opgelet: Op deze dag is het asiel enkel geopend voor de adoptie van de poezen en niet van de honden!!


23 december 2013: De kerstmarkten zijn voorbij.

Aan alle bezoekers van 1 van onze kerststandjes op de kerstmarkten, hartelijk dank! Dankzij jullie kunnen we weer wat extra doen voor onze katten en honden!

Nog even een kleine mededeling:
Het asiel is woensdag 25/12/2013 en woensdag 1/01/2014 niet open wegens feestdagen!
Nu zaterdag 28/12/2013 zijn we wel vrij open van 14u tot 17u.


13 december 2013: Kerstmarkten!

Ook dit jaar hebben we weer een plaatsje op enkele van de Limburgse kerstmarkten! Hier kan u ons leuke dierenkraampje aantreffen:
Zaterdag 14/12/2013: kerstmarkt van Hamont-Achel!
Zondag 15/12/2013: kerstmarkt van Peer!
Woensdag 18/12/2013: kerstmarkt van woon- en zorgcentrum Hoevezavel te Lommel!
Zaterdag 21/12/2013: kerstmarkt van Hechtel-Eksel!
Zondag 22/12/2013: kerstmarkt van Leopoldsburg!
Zondag 22/12/2013: kerstmarkt van Neerpelt!

En denk eraan... ons kraampje heeft de lekkerste jenever!!! ;-)


1 december 2013: Vrijdag de dertiende komt er aan!

Het asiel zal vrijdag 13 december 2013 uitzonderlijk open zijn!
Wij zullen dan open zijn van 14u tot 21u! Inderdaad u leest het goed: 21u!

Op deze dag krijgt elke adoptant een verrassing en diegene die het aandurft om een zwarte of zwart-witte kat een gouden mandje te geven, krijgt een extra verrassing!

Opgelet: op deze dag is het asiel enkel open voor de adoptie van de poezen en niet van de honden!13 november 2013: Is de slogan 'Limburg geeft om dieren!' nog waarheid?...

Beste dierenvriend, sympathisant,
Er is een heel bezorgde tekst afgeleverd op 12/11/2013 bij alle Limburgse provincieraadsleden als vraag / reactie op het nieuws dat dierenwelzijn in Limburg het moet stellen met een financieel afbouwscenario tot het volledig stoppen van financiële steun in 2017.
Deze tekst VINDT U HIER. Gelieve deze goed te lezen en te verspreiden!


2 oktober 2013: Gezocht: leuke spulletjes!

Wij zijn op zoek naar leuke spulletjes voor onze tombola en rommelmarkt!! Deze vindt plaats NU ZONDAG 6 OKTOBER 2013!!!
Heeft u nog leuke gadgets of bruikbare tweedehandsitems? Deze mag u altijd bij ons binnen brengen! Dit alles wordt integraal gebruikt ten voordele van ons dierenasiel! Alvast van harte dank!
(Noodasiel Lommel, Vlasstraat 42, 3920 Lommel)


12 september 2013: Gezocht: ervaren breispecialist!

We zijn op zoek naar iemand die creatief kan bezig zijn met breiwerk! We willen graag kleine katten- en hondenpoppetjes verkopen ten voordele van ons asiel, en zoeken hierbij hulp van een ervaren breispecialist ;-)!
Bent u die persoon, of kent u iemand die de skills heeft die we zoeken? Contacteer ons dan aub via noodasielvrijwilligers@gmail.com ! Super bedankt!


8 september 2013: Kienen ten voordele van ons asiel!

Beste mensen,
Op zaterdag 14/9/2013 gaat er een reuzekienavond door in het provil school te Lommel! (Adres: Duinenstraat 1 te Lommel!) Deze kienavond, met een prijzenpot twv 9600 €, wordt georganiseerd door LMB24, tvv ons dierenasiel!!!
Kaarten voor deze kienavond kan u bestellen in voorverkoop aan 7,50 € voor een enkele reeks en 12,50 € voor een dubbele reeks!

Heeft u interesse om alvast een kaartje te bestellen? Spring dan even binnen in het asiel! Bedankt en tot 14/9!!!


25 augustus 2013: Oproep naar getuigenissen!

Naar aanleiding van een inbeslagname met Engelse Bulldogs, zoeken we naar getuigenissen.
Mensen die zich een puppy van dit ras in de omgeving van Arendonk of Hamont-Achel hebben aangeschaft en een nare ervaring hebben gehad zoals ziekte, sterfgevallen, bedreigingen... kunnen zich melden op het volgende e-mailadres: noodasielrechtbank@gmail.com !!!


9 augustus 2013: Opstart petitie voor nieuw gebouw te MAATHEIDE! Dringend!!!Beste dierenvrienden!
Wij als dierenasiel hebben onze eigen petitie opgestart om duidelijk te maken dat we DRINGEND nood hebben aan een nieuw gebouw voor ons dierenasiel! Er is grond beschikbaar (te Lommel Maatheide), er is budget beschikbaar, maar ER WORDT NIETS MEE GEDAAN!!!
Steun ons en teken aub deze voor ons zeer belangrijke petitie!
http://www.petities24.com/noodasiel_lommel_in_nood


23 juli 2013: Alweer broodfok in Hamont-Achel...

Vandaag verkregen we een dringende oproep van het FOD. Er vond een inbeslagname plaats en wij mochten 5 hondjes komen ophalen. Toen we het adres doorkregen, vielen we bijna achterover. Het gaat over dezelfde broodfokker van de inbeslagname van eind februari te Hamont-Achel. Zij hadden wéér 5 puppies (of meer, maar dit is niet bekend gemaakt) in erbarmelijke omstandigheden gekweekt! De 5 bulldogjes waren smerig, kuchten en hapten naar lucht. 3 van de 5 waren ook serieus uitgedroogd en zijn er erg aan toe. Alle 5 werden ze direct naar de dierenarts gebracht en hier kregen ze de nodige medicatie en geneeskundige verzorging. Momenteel staan ze onder permanent toezicht en worden hun waarden van dichtbij in de gaten gehouden!

Wanneer wij als grote dierenvrienden zulke kleine wezentjes in pijn en ziekte zien lijden, enkel en alleen om geld op te brengen, dan breekt ons hart! Wij hopen dan ook met heel ons hart dat deze mensen zo snel mogelijk gestopt worden!

De bulldog pups zijn in beslag genomen en mogen dus niet geadopteerd worden! GELIEVE ONS HIERVOOR NIET TE CONTACTEREN. Wanneer zij vrij komen, wordt dit op onze website en Facebook geplaatst. Wegens de massale mailtoestroom bij de vorige inbeslagname van de bulldog pups, wordt op deze adoptiemailtjes niet gereageerd!


22 juli 2013: Over de regenboog... :-(

Trix... Lieve lieve Trix...

Je werd in ons asiel binnengebracht met je vriendinnetje Cis. 2 dolle cockertjes bij elkaar. Lief, aanhankelijk en supersociaal. Maar al snel bleek dat jullie 2 hondjes waren met een speciale behandeling. Cis heeft een redelijke vorm van suikerziekte, en jij had wel heel vreemde bobbeltjes op je lichaam. Gelukkig konden jullie terecht in een gastgezin waar jullie extra hard in de watten werden gelegd.

Na controle van onze dierenarts bleek dat je tumoren had. Slechte beestjes in je lichaam. En die moesten er uit! Deze operatie was geen standaard sterilisatie en kost redelijk wat centjes, dus werd er een actie georganiseerd. Vele mensen storten centjes op onze rekening waardoor de operatie ineens betaalbaar werd! Superlief van al deze mensen, die je tenslotte niet kenden maar toch met je mee leefden.
En wij waren blij, want je kreeg je operatie en je zou herstellen en terug rond trippelen met Cis!

Plots at je slecht. En steeds slechter. Toen je werd binnen gebracht voor de operatie, bleek dat je een maag-darm ontsteking had en hiervan moest je eerst nog genezen. Na een weekje pilletjes en vertroetelingen van je gastgezinbaasje was je gezond genoeg om geopereerd te worden. Helaas dook er alweer een symptoom op, een nieuw bolletje... Geen tijd te verliezen, dacht onze dierenarts.
Maar tijdens de operatie werd het al snel duidelijk... De slechte beestjes in je lichaam hadden overduidelijk de overhand en zat overal verspreid... Overal... Geen schijn van kans had je nog... Hoe graag we je het ook gunden. Met ons hele hart...

Lieve Trix, gelukkig heb je nog kunnen genieten van een warm gastgezin in plaats van een hokje in het asiel. Daar was je gelukkig, samen met je maatje Cis. We gaan je niet vergeten... Rust zacht...


18 juni 2013: Opvanggezin gezocht!

Wij zijn dringend op zoek naar iemand die de 2 lieve cockertjes Cis en Trix tijdelijk wilt opvangen. Cis heeft namelijk suikerziekte en moet elke dag 2x ingespoten worden en dit met telkens 12 uur tussen!
We zoek voor Cis en Trix samen een opvanggezin aangezien deze 2 dames niet zonder elkaar kunnen. Ook knuffelen deze 2 dames graag en kunnen ze met kinderen en andere huisdieren overweg.
Wie wilt deze dames tijdelijk opvangen? Gelieve dan een mailtje te sturen naar noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
Alvast hartelijk bedankt!


28 maart 2013: Bertje is terug!

Onze gestolen puppy Bertje is terug gevonden! Hij was achter gelaten in een bench in het bos van Hechtel-Eksel.
Wij willen iedereen bedanken die mee heeft gezocht naar Bertje! Dankzij de grote zoekactie en de verspreiding van het nieuws via de media is Bertje terug! Bedankt!


24 maart 2013: Zieke puppy gestolen uit asiel!!!In de nacht van zaterdag 23/03 op zondag 24/03 is er een zieke Engelse bulldogpuppy gestolen uit ons Noodasiel! De deuren zijn open gebroken en Bertje is gestolen!
Hij moet dringend terug gebracht worden, hij heeft medische hulp nodig!
Aan iedereen die hierover iets meer weet, gelieve te bellen naar 0496 22 43 50 of te mailen naar noodasielcrisisopvang@gmail.com (alle gekregen info wordt anoniem behandeld!!).
Zijn chipnummer is 981100002921523. We hebben de politie reeds op de hoogte gebracht van de criminele feiten!
Gelieve deze boodschap zo vaak mogelijk te delen!


5 maart 2013: Vrijgegeven.

Lieve mensen allemaal,
Vanavond kregen wij het heugelijke nieuws dat al onze inbeslaggenomen hondjes worden vrijgegeven!!! Wij willen iedereen bedanken voor de steun en de hulp die we langs alle kanten mochten ontvangen.
Nu rest ons de taak om op zoek te gaan naar de geschikte adoptiegezinnen (u hoeft hiervoor niet te mailen want we hebben voldoende aanvragen ontvangen). Moest hierin verandering komen laten we jullie dit zeker en vast weten.
Bedankt aan iedereen!!!


23 februari 2013: Opvanggezinnen gezocht!

U heeft misschien het nieuws al bekeken, of de krant gelezen... Er heeft een grote inbeslagname plaatsgevonden. 41 honden en 4 paarden zijn weggehaald. 22 honden zijn in ons asiel terecht gekomen.
Deze honden, voornamelijk Engelse bulldogjes van allerlei leeftijden, zijn redelijk onder de indruk van het hele gebeuren. We proberen nu om hen zoveel mogelijk in geschikte gastgezinnen te plaatsen zodat ze kunnen bekomen van hun avontuur in een huislijke sfeer en zodat zij - zeker de puppy's - kunnen gesocialiseerd worden!

Heeft u interesse om 1 of meerdere honden op te vangen? Contacteer ons dan via noodasielcrisisopvang@gmail.com!!!
We zoeken mensen in de regio van Lommel. Dus met een maximum afstand van 35km van ons asiel.
Let wel op: de honden kunnen nog niet geadopteerd worden! Zij zijn in beslag genomen. Hun toekomst ligt in handen van het FOD en de mogelijkheid bestaat dat zij terug gaan naar hun eigenaar.

Het heeft geen zin om reeds te mailen voor reservaties of adopties zolang de hondjes niet vrij gekomen zijn voor adoptie. En wanneer zij vrij komen, zal dit aangegeven worden op onze website en Facebook.
Alvast bedankt!


6 februari 2013: Opvanggezinnen gezocht!

Het nieuwe kittenseizoen komt dichterbij... Moederloze kittens of kittens met mamapoes hebben dan dringend opvang nodig waar ze kunnen genezen, groeien en/of aansterken! Een asiel is niet de juiste omgeving voor deze kleine kittens. Daarom vragen wij hulp aan jullie!
We zoeken nieuwe opvanggezinnen die ons hierin kunnen bijstaan. Al het nodige materiaal en voeding wordt door het asiel aan het opvanggezin bezorgd. Heeft u tijd en zin om ons opvang-team te versterken? Contacteer ons dan zo snel mogelijk via noodasielkatten@gmail.com!


19 januari 2013: Een schilderij van uw hond? Het kan!

Kunstenares Linda Verniers heeft een tof initiatief bedacht om ons asiel te steunen! Per schilderij van een hond die zij maakt (voor 99 euro), gaat er 20 euro naar ons asiel!
Heeft u geen hond of geen behoefte aan een schilderij? Deel dan haar website of haar banner op Facebook (staat vermeld op onze eigen Facebook pagina)! Alle steun is welkom! Bedankt!

Voor meer info, ga naar www.hondenportretten.be.
Deze actie loopt nog tot 1 maart 2013!


26 december 2012: Oproep!

!!!Oproep!!!
Noodasiel Lommel mag helpen tappen op het "Schlagerfestival" in de Ethiasarena te Hasselt!

Hiervoor hebben we nog enkele gemotiveerde tappers nodig die ons willen bijstaan! Sfeer gegarandeerd! We zoeken nog mensen voor zaterdag 23/03/2013 of vrijdag 29/03/2013! (Enkel +18jr)

De opbrengst is voor Noodasiel Lommel.

Wie heeft er zin in een geweldig leuke avond en kan ons helpen? Mail dan zo snel mogelijk naar noodasielevents@gmail.com !!! Hartelijk dank!


24 december 2012: Prettige feestdagen!

Het team van Noodasiel Lommel wenst jullie allemaal een prettig Kerstmis en een gelukkig nieuw jaar toe!
Laten we allen samen werken om in 2013 voor elk asieldier een nieuwe, warme thuis te vinden! Zij verdienen het zo hard! En zij kunnen uw steun altijd gebruiken!
Prettige feestdagen!!!


30 november 2012: Zondag gesloten.

Berichtje aan onze lieve noodasielvrijwilligers: deze zondag zijn we om 12u gesloten.
Gelieve hiermee rekening te houden! Dank je! ;-)


9 november 2012: Morgen drukke dag.

Beste bezoeker! Komt u morgen vrijblijvend langs om eens naar onze honden of katten te kijken?
Kom dan aub tussen 16u en 18u!
Wegens ziekte van onze hondenverantwoordelijke is het voor 16u druk door reeds geplande afspraken.
Dank voor uw begrip.


6 november 2012: Vacature gesloten!

Beste dierenvrienden! Vanwege het overweldigende succes op onze vacature hebben we besloten om deze nu te sluiten.
Bedankt aan alle sollicitanten. Uit jullie groep vinden we zeker onze nieuwe dierenverzorger!


5 november 2012: Open vacature!

!!!OPEN VACATURE!!!

FUNCTIEOMSCHRIJVING: DIERENVERZORGER PART-TIME

Werkzaamheden:
• dagelijkse verzorging van de honden en katten en hun verblijven
• bijhouden van de administratie
• begeleiden van vrijwilligers
• opnemen van de telefoon
• matching en eventueel plaatsen van honden
• ondersteunende hulp bij andere functies volgens noodzaak

Wat vragen wij van een dierenverzorger?
• gemotiveerd dierenliefhebber die de handen uit de mouwen steekt
• flexibiliteit in werkschema van het dierenasiel
• verantwoordelijkheidsbesef en zin voor initiatief
• rijbewijs B
• sociaal en vlot in omgang
• kennis van gangbare computerprogramma's (Word, Excell, MS Office...)

Sollicitanten mogen hun C.V. met motivatie en foto doormailen naar noodasielnoordlimburg@gmail.com!!!
SOLLICITEREN KAN ENKEL VIA MAIL. Bedankt!


17 oktober 2012: Chip-wedstrijd!

WEDSTRIJD: "Laat je hond en kat chippen!"

De chip van uw kat of hond is uiterst belangrijk!

Is uw hond of kat gechipt en correct geregistreerd?
Kom dan met zijn/haar paspoort naar ons dierenasiel tussen 7 en 31 oktober 2012!
Hier liggen invulstrookjes. Deze kan u vervolledigen, het wordt nagekeken en u ontvangt een leuk gadget!
Tevens maakt u ook kans op een prachtige prijs!

Deze wedstrijd is gekoppeld aan de Open Asiel Dag en gebeurt in samenwerking met de provincie Limburg, dierenasiel Sint-Truiden en dierenasiel Genk! (Ook in deze 2 asielen kan u terecht voor een deelname!)

OPGELET:
Maximum 1 deelname per gechipt dier! (Heeft u 3 gechipte honden, dan kan u 3x mee spelen!)

De wedstrijd eindigt op 31 oktober 2012 om 18u!
De winnaars (1 kattenwinnaar en 1 hondenwinnaar) wordt bekend gemaakt op 17 november 2012.

Hoe meer dieren correct gechipt, hoe minder dieren in de asielen!

Met dank aan onze sponsors ID-Chips en Maxi Zoo!

29 september 2012: Onze opendeurdag komt heel dichtbij!Is je hond gechipt? Laat je kat chippen!
Maak van je hond of kat geen asieldier!
Als je hond of kat verloren loopt, zorgt een goed geregistreerde chip ervoor dat je lieve viervoeter snel terug thuis is!

Tijdens de Dieren Dating Dag van 7 oktober starten dierenasiel Genk, dierenasiel Sint-Truiden en Noodasiel Lommel met een chipcampagne.
Breng tijdens deze open deur dag het ziekenboekje van je hond of kat mee naar het asiel en laat zien dat het dier gechipt is. De gegevens worden die dag volledig gratis gecontroleerd.
Zo ben je zeker dat de chip correct is geregistreerd! Ontvang een leuke attentie en maak kans op de hoofdprijs op het einde van de chipcampagne: een kattenluik reagerend op de chip van je kat geschonken door ID-chips of een mand vol verrassingen voor je hond geschonken door Maxi Zoo!

Is je hond of kat nog niet gechipt? Ga naar je dierenarts of kom gerust langs tijdens de open deur dag voor alle info! Let op, de dieren worden niet in het asiel gechipt.

De chipcampagne loopt tot 1 november 2012. Half november worden de winnaars bekend gemaakt!
Hoe meer dieren correct gechipt, hoe minder dieren in de asielen!

Met dank aan onze sponsors ID-Chips en Maxi Zoo!

24 september 2012: Leuke spulletjes gezocht!

Beste dierenvrienden!
Wij zoeken allerlei leuke artikelen voor onze grote tombola, aanstaande 7 oktober op onze Open Asiel Dag! Dit kan vanalles zijn en hoeft niet met katten of honden gelinkt te zijn! Een gadget, een film, een huishoudartikel, een bon, ...
U kan dit altijd op het asiel binnen brengen of met een vrijwilliger meegeven!
Jullie zijn alvast super bedankt!!! Enneh... tot op de opendeurdag? ;-)


14 september 2012: Dieren Dating Dag!Op zondag 7 oktober 2012 is er...
ONZE OPEN ASIEL DAG!!
DIEREN DATING 2012 gaat van start!

Onze opendeurdag begint om 13u en loopt door tot 18u!

In het dierenasiel zitten superlieve dieren die wachten op een goede thuis! Op 7 oktober kan je met hen en de verzorgers op een andere manier kennismaken! Nieuwsgierig? Kom zeker eens kijken! Maak kennis met onze bewoners en vertel het verder, zodat ze sneller kans maken op een eigen gouden mandje!

Er staan in Lommel standjes van Bite Back, Natuurhulpcentrum, ID-chips, ABIEC/BVIRH, en nog zoveel meer!

Er is een vragenparcours waarbij je een verblijf voor 2 personen in een hotel naar keuze samen met je hond(en) kan winnen!

Er is een spannend gezelschapsspel aanwezig waar kinderen het gedrag, de taal en de behoeftes van een hond leren kennen, herkennen en begrijpen.

En heel belangrijk: het thema van dit jaar: CHIPPEN & REGISTREREN!!!
Neem deel aan de actiemaand 'mijn hond of kat gechipt', ontvang een gratis attentie en maak kans op mooie prijzen!!!

PROGRAMMA:
13u: Deuren open - bezoek aan asiel
14u: Asielhonden op het podium, deel 1
15u: Asielhonden op het podium, deel 2
16u: Asielhonden op het podium, deel 3
17.30u: Prijsuitreiking vragenparcours
18u: Einde

U komt toch ook?

Deze opendeurdag is een initiatief van de provincie Limburg in samenwerking met de provinciale adviesraad dierenwelzijn.

Deelnemende dierenverenigingen: dierenasiek Genk, dierenasiel Sint-Truiden, Noodasiel Lommel, Cat Shelter, Natuurhulpcentrum, Gaia, Bite Back, Vogel- en zoogdierenopvangcentrum.


28 augustus 2012: Gezocht: deel III!

Beste dierenvrienden!
Hebben jullie nog bruikbare spulletjes bij jullie thuis liggen die jullie niet meer nodig hebben en willen schenken aan ons dierenasiel? Wij verzamelen namelijk allerlei leuke hebbedingetjes in voor een gezellig marktje dat we in de zeer nabije toekomst zullen organiseren. Alle items zijn welkom, zolang ze maar niet leven, stuk zijn of stinken ;-)

Het asiel en zijn medewerkers danken jullie! En hopelijk tot binnenkort, op het marktje! (meer info volgt later...)


24 augustus 2012: Gezocht: deel II!

Wij zijn op zoek naar leuke krabpalen voor onze tamme schatjes van katjes!!! Hebben jullie nog eentje die jullie niet meer gebruiken of die weg moet maar nog degelijk is? Dan mag u deze altijd bij ons binnen brengen of met een vrijwilliger meegeven, wij kunnen ze nog heel goed gebruiken als ravotterrein voor onze bewonertjes! Dank je wel!


21 augustus 2012: Gezocht!

Beste dierenvrienden, hebben jullie nog vierkanten mosselbakjes of lege botervlootjes teveel? Onze kattenvangster kan ze altijd gebruiken bij haar werk! Deze mag u altijd op ons asiel binnen brengen. Dank je wel!


17 augustus 2012: Morgen kattenafdeling gesloten!

Beste dierenvrienden,
Wegens omstandigheden is onze kattenafdeling morgen (zaterdag 18 augustus) GESLOTEN.
Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen...


19 juli 2012: 'Feest'-actie voor de volwassen asielkatten!10 euro korting op de volwassen katten: nu zaterdag 21 juli 2012 en woensdag 15 augustus 2012!
Geef volwassen katten ook een kans!


14 juli 2012: Onze boerderijkatten zoeken een nieuwe thuis!
9 juli 2012: Noodasiel Lommel op TVL!
6 juli 2012: Kattenstop!

Beste dierenvrienden! Wegens het overweldigende kattenseizoen zijn wij genoodzaakt om een tijdelijke kattenstop in te lassen. Deze maatregel is nodig om onze asieldieren op een zo goed mogelijke manier de juiste verzorging te kunnen aanbieden en om het ziekterisico niet omhoog te halen.
We werken momenteel met een wachtlijst voor afstandspoezen (uit aangesloten gemeentes). U kan contact opnemen met het asiel om u op deze lijst te laten plaatsen. Wanneer we terug plaatsen beschikbaar hebben, wordt er contact met u opgenomen.
Bedankt voor jullie begrip.


24 mei 2012: Genzyme... bedankt! Tappers... bedankt!

Ons Genzyme avontuur zit er op! Dankzij dit fantastisch bedrijf konden we dit jaar meerdere malen gaan tappen in de Ethiasarena/Grenslandhallen in Hasselt!
Ook hebben we nog de Genzyme-bonus hier bovenop verdiend! Dit allemaal voor onze lieve diertjes! Genzyme: enorm hard bedankt voor dit initiatief en voor jullie inzet! Jullie waren geweldig!
En ook enorm bedankt aan alle vrijwilligers die zich (elke keer weer) ingezet hebben om mee te helpen tappen! Zonder jullie support was dit niet haalbaar, dus dank jullie wel!!!


14 mei 2012: Onze staffords in de kijker!

Er zijn weer enkele staffords die een nieuwe thuis zoeken! We hebben ze even samen gevat in deze poster!

Aub verspreid deze poster zo veel mogelijk! Via Facebook, het Internet, maar zeker ook via de bakker, de slager, de benzinepomp of het schoonheidssalon! Overal zitten dierenvrienden die mogelijk nog een nieuw gezinslid zoeken!
Aub help ons hen te verspreiden! Danku!

Ook te downloaden via:
http://www.noodasiellommel.be/content/affiches/affiche13_kl.pdf.


7 mei 2012: Infomomenten voor dierenliefhebbers!

De provincie Limburg organiseert eigen infomomenten voor dierenliefhebbers.
1 van de prioriteiten binnen het Limburgse dierenwelzijnsbeleid is het vermijden van dierenleed. In aparte sessies leren honden- en kattenbaasjes de signalen van hun dieren interpreteren en werken aan een goede verstandhouding.

De sessies vinden plaats in Bokrijk (Genk) en gaan van 19.30u tot 22u. De kattensessie valt op 23 mei 2012, de hondensessie valt op 30 mei 2012.
De deelnames zijn gratis, maar voorinschrijving is verplicht! Inschrijven kan via 011 23 83 38 of via dierenark@limburg.be

Voor meer informatie, kan u hier een pdf downloaden.


26 april 2012: Noodoproep van politie Beringen!

Gisteren avond kregen we nog een noodoproep van de politie in Beringen. Mensen zouden een kat binnen genomen hebben die er zeer slecht aan toe was. Contact opgenomen met de mensen waar de poes zich bevond voor de gegevens. Meteen is er iemand opgereden om dit arme dier op te halen.
Bij aankomst bleek het helaas te laat te zijn. Is deze jongen aangereden? We weten het niet. Het is een niet gecastreerd tijger kater. Hij is gevonden in de Akkerstraat in Koersel.
Voor meer info kan je mailen naar noodasielkatten@gmail.com


7 april 2012: Sterke personen gezocht!

Wij zijn op zoek naar enkele sterke mannen die nu zaterdag (14/04) mee een grote legertent willen helpen rechtzetten!
Happy Woef organiseert een chihuahua-wandeling in Hechtel. De opbrengst is voor ons asiel!

Sterke mannen (of vrouwen he!) mogen zich altijd aanmelden bij noodasielnoordlimburg@gmail.com! Bedankt!
Meer info over dit evenement.


2 april 2012: Gast/opvanggezinnen gezocht!

Het Noodasiel van Lommel is dringend op zoek naar opvanggezinnen!
Honden (die opvoeding of extra zorgen nodig hebben/senioren) en katten (Papflessers tem 8 weken of oudere katten die extra zorg nodig hebben!)!
Je krijgt er veel liefde en voldoening voor in de plaats!!

Voor meer info kan je mailen naar:noodasielopvanggezinnen@gmail.com


15 maart 2012: Veel steun...

In de nacht van 13 op 14 maart was er een tragisch busongeluk... Veel kinderen van Lommel en Heverlee zijn er niet meer...
Via deze weg willen wij, van het Noodasiel, onze steun toekennen aan de families en vrienden die achterblijven. Hun pijn moet ondraaglijk zijn. Dit laat niemand onberoerd. Er zijn geen woorden voor... Veel sterkte.


16 februari 2012: Dierenthuis!

Vorige zaterdag (11.02.2012) mochten CHEETOS (keeshondje) en DOUNIA (c.v.) verhuizen naar Dierenthuis!
Deze geweldige Nederlandse vereniging vangt honden op die niet meer uit het asiel lijken te geraken. Hier mogen ze dan blijven voor de rest van hun leven. Ze moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Dit was een hele belevenis! Hier is de reactie van Danny en Kim, die de 2 hondjes naar hun nieuwe thuis brachten:

"Vandaag zijn we naar Dierenthuis geweest met onze twee honden Cheetos en Dounia, die daar vanaf nu gaan wonen samen met 70 andere honden en 120 katten.
Alles loopt daar gewoon los door elkaar en ja er wordt al eens gegromd en gegrold, maar de vrouw des huizes heeft alles perfect onder controle! Een roep van haar en de honden zijn muisstil. Het was geweldig om te zien!
We waren al even daar en gingen toen onze twee honden uit de auto halen. Ze had ons op voorhand gezegd dat wij binnen moesten gaan staan en zij nam de twee honden mee aan de lijn de poort door waar de andere honden liepen. Eerst een hond of drie, daarna een hond of tien. Opeens een hond of zeventig en met een klein stokje in de hand had zij de controle over de ganse meute! Geweldig om te zien, en op een tiental minuten waren de twee van ons geïntrigeerd in de groep zonder grollen of grommen.
Een hele dikke proficiat aan de mensen van Dierenthuis! Wat zij daar verwezenlijken, daar kunnen veel mensen nog een lesje van leren! Dat is nu pas echte dierenliefde!!

P.S.: Ze kunnen ook altijd een steuntje gebruiken!..."


Voor meer informatie over Dierenthuis, kan u terecht op hun website: www.dierenthuis.nl

Nogmaals: Bedankt, Dierenthuis! Bij jullie weten we dat onze hondjes goed zijn terecht gekomen in een aparte maar wonderlijke wereld!


14 februari 2012: Dringend goede tappers gezocht!

Het Noodasiel is DRINGEND op zoek naar ijverige vrijwilligers die mee willen komen helpen tappen op vrijdag 2 MAART 2012 bij zanger Semino Rossi!
(Het begin van de shift begint vanaf ongeveer 18u) Alle verdiensten zijn ten voordele van het dierenasiel.

Heeft u interesse? Contacteer ons dan via noodasielevents@gmail.com !!! Bedankt!


11 februari 2012: De chihuahua-wandeling van Happy Woef!


Net zoals vorig jaar, organiseert Happy Woef een chihuahua-wandeling ten voordele van het Noodasiel te Lommel (op de affiche nog vermeld als 'Unco Jerry Lommel')!
Wij zijn hen heel dankbaar voor dit mooie initiatief. Veel succes!
Voor meer informatie over de wandeling, bezoekt u best hun website: www.happywoef.be


25 januari 2012: Op naar een nieuwe thuis!

Even een positieve noot: Vorig jaar konden we 188 honden en 358 poezen een nieuwe thuis geven dankzij al die dierenvrienden die een asieldiertje adopteerden! DANKU WEL daarvoor!


25 januari 2012: Optocht tegen broodfok.

Zaterdag 28 januari 2012 is er om 14u een optocht tegen broodfok gepland! Deze vertrekt vanuit het station te Schulen (Herk-de-Stad).
Het is aanbevolen om in rouwkledij te verschijnen.

Heeft u ook genoeg van al die overkweekte honden? Van al die fokkers die enkel geld willen verdienen aan hun viervoeters!
Kom dan zeker de optocht steunen!
Meer info


19 januari 2012: Dankwoordje!

Even een dankwoordje aan iedereen die mee heeft gedaan aan de Almo voer wedstrijd! 621 maaltijden hebben we samen verzameld, op 1,5 week tijd! Super is dat zeg! Bedankt!!!


18 januari 2012: Tappers gezocht!

Het Noodasiel is op zoek naar ijverige vrijwilligers die graag gaan tappen! (!+18 jaar!)
Wij helpen namelijk op verschillende evenementen in de Ethias Arena // Grenslandhallen en kunnen hierbij nog hulp gebruiken! Alle verdiensten zijn ten voordele van het dierenasiel.
Heeft u interesse? Contacteer ons dan via noodasielevents@gmail.com !!! Bedankt!


12 januari 2012: !!! AANDACHT AANDACHT AANDACHT !!!

Bezorgde dierenvrienden contacteerden ons deze week om de 'verdwijning' te melden van 3 van hun poezen... Nog voor we iets op onze facebook of website kunnen plaatsen, krijgen we het trieste bericht binnen dat 2 van de 3 reeds zijn teruggevonden... VERGIFTIGD !!!!
Mensen in de buurt van Clement Lemmensstraat in Heppen Leopoldsburg OPPASSEN dus !!!!
Triestige zaak !!! ... We leven mee met de familie :(

Deel deze boodschap zodat zoveel mogelijk mensen in de buurt op de hoogte zijn aub !!


29 december 2011: Bedankt!

De Almo Nature actie is afgelopen. Bedankt voor de vele stemmen!


24 december 2011: Fijne kerstdagen!

De asielmedewerkers en de populatie wensen jullie allemaal een vreugdevolle kerst toe! Hopelijk voor iedereen een warme kerst met vrienden, familie én vele gelukkige beestjes! ;-)


15 december 2011: Wij hebben UW HULP nodig!

Het Noodasiel van Lommel werkt mee aan het project van Almo Nature! Registreer uzelf VOOR 25 december 2011 op hun site en kies voor Noodasiel Lommel! Zo doneert u automatisch een maaltijd voor een kat of hond die bij ons logeert!
Het kost slechts een klein minuutje van uw tijd, en wij zijn u er heel dankbaar voor!Zeker met deze donkere feestdagen is dit project zeer welkom!!


14 december 2011: Dringend opvanggezin gezocht!

Beste dierenvrienden! Wij zoeken DRINGEND een opvanggezin voor onze lieve Turkse herder Bady! Hij is niet gelukkig in het asiel en weigert soms te eten!
Wie heeft er genoeg ruimte en tijd om deze rustige hond op te vangen? Hij is heel lief! Voer en medicatie wordt door het asiel aangeleverd!!


1 december 2011: De kerstperiode komt eraan!

Beste dierenvrienden! Onze diertjes wachten nog steeds op een nieuwe en warme thuis!
Spijtig genoeg zullen we hen voor het einde van het jaar niet allemaal dit gouden mandje kunnen bezorgen...

Wilt u onze zittenblijvers ook een hart onder de riem steken? Steun ons en gun hen dan die lekkere hondenbrokken of het heerlijke kattenvoer! We kunnen het écht hard gebruiken! Bedankt!!!


8 oktober 2011: Alweer op de catwalk!

Vandaag mochten onze hondjes Arbo, Jerry en Dounia op de catwalk bij Maxi Zoo Lommel!!! Zij hebben een nieuwe kledingcollectie op de markt en via onze hondjes werden ze voorgesteld aan de nieuwsgierige klanten! Bedankt voor de naambekendheid en het voer, Maxi Zoo! Het was een leuke ervaring en onze hondjes hebben van alle aandacht genoten!


6 oktober 2011: Steun het Noodasiel!

Overal is het crisis, maar ook in de dierensector... Ons asiel leeft deels van subsidies, maar ook voor een groot deel uit giften van dierenliefhebbers!

Wij hebben een prachtige kalender uitgebracht (voor 2012)!
Wilt u ons steunen? Koop dan zo'n fantastische bureaukalender! Hij is heel praktisch en het hele jaar door hebt u plezier van foto's van onze asieldieren!

1 kalender kost 7 euro.
Deze is af te halen in het asiel zelf! (Vlasstraat 42 in Lommel)

Woont u te ver om er eentje te komen afhalen?
GEEN PROBLEEM!
Wij kunnen ze ook naar u toe zenden! Als u graag een kalender wilt kopen (het steunt ons enorm!), stort dan gewoon de 7 euro op volgend rekeningnummer:
735-0294019-97
Schrijf zeker uw naam en adres erbij!! (Voor de zekerheid kan u ook altijd nog eens een mailtje sturen met de gegevens in (hoeveel kalenders, naam, adres, datum storting) naar noodasielnoordlimburg@gmail.com

Wij doen het allemaal voor de dieren!!! Zij hebben de hulp nodig! Helpt u mee?


5 oktober 2011: Dank u!

Graag hadden wij alle vrijwilligers en medewerkers bedankt voor de fantastische verloop van onze opendeurdag! De dieren hebben genoten, de mensen hebben genoten... Kortom: het was een geslaagde dag! Bedankt!

Eventjes ook een welgemeend dankwoordje: onze dieren hebben zuiver drinkwater door de waterzuiveringssystemen van Primewater! Voor meer info: www.primewater.com.


27 september 2011: Nog 5 dagen te gaan!

Niet vergeten: zondag 2 oktober: opendeurdag in het Noodasiel in de Vlasstraat te LOMMEL!! Dit fijne familiemoment wilt u voor geen geld missen!
Oh ja en -het is zeker geen verplichting- als u een kleine gift wilt meebrengen... wij zijn hard op zoek naar schoonmaakproducten! (zeep, javel, chloor, aftrekkers, emmers, sponsjes, enz ...) Maar natuurlijk zijn wij ook al heel blij als u eventjes een drankje komt consumeren! Geniet van uw dag! ;-)


26 september 2011: Onze Open Asiel Dag is nu wel heel dichtbij...!

Beste dierenvrienden! Wij zijn momenteel druk in de weer om onze Open Asiel Dag zo perfect mogelijk in elkaar te steken!
Hierdoor zijn we zaterdag namiddag niet open voor bezoek/adoptie. Zondag kunnen jullie al onze dieren persoonlijk ontmoeten op onze opendeurdag, mis het zeker niet! Bedankt!


23 juli 2011: De opendeurdag nadert!

Op zondag 2 oktober 2011 vindt onze jaarlijkse OPENDEURDAG plaats! Bij deze is iedereen uitgenodigd! Net zoals vorig jaar, is er dit jaar ook een fantastische 'catwalk' met honden, leuke spelletjes, een spannende tombola en nog zoveel meer! Sfeer gegarandeerd! Mis deze dag zeker niet, onze dieren kunnen alle steun gebruiken!

Wij zoeken ook nog mensen die nieuwe items willen doneren voor onze tombola! Dit hoeft niet gerelateerd te zijn aan dieren. Het mag echt vanalles zijn! Boeken, CD's, DVD's, speeltjes, enz... Alles is welkom! Jullie zouden er ons een geweldig plezier mee doen! Alvast superbedankt!


6 juni 2011: Verbeteringswerken.

Beste dierenvrienden!
Om onze hondenhokken in het asiel nog meer te verbeteren, gaan we verhogingen aanbrengen en deze betegelen. Zo worden ze gemakkelijker om te poetsen en is er een een betere hygiëne.

Eigenlijk zijn we op zoek naar mensen die chappe willen schenken! Wij zouden hier enorm blij mee zijn! Het is ten voordele van het allerbelangrijkste: onze dieren!
De tegels hebben we al.
Ook vrijwilligers om te chappen of te tegelen, mogen zich altijd aanmelden op dit e-mailadres!! Bedankt!


15 mei 2011: Gastgezinnen.


Gastgezinnen zijn een geschenk voor het asiel en voor de dieren. Op de foto zie je Rambo. Zij is een 12-jarige mechelaar die momenteel in zo'n gastgezin verblijft. En ze doet het prima!

Gastgezinnen vangen een hond of kat van ons asiel op. Ze zorgen voor het dier alsof het hun eigen dier is, met veel liefde en aandacht. Ook worden ze voorzien van voedsel voor het dier en dierenartskosten zijn ook voor de rekening van het asiel. Maar de dieren in het gastgezin blijven ter adoptie, op zoek naar een definitief gouden mandje!

Voor meer informatie rond gastgezinnen, kan u Vicky Clemens contacteren op: noodasielopvanggezinnen@gmail.com


15 mei 2011: Fantastische gift!

Wat een geweldige gift kregen wij gisteren dierenspeciaalzaak Emmers in Hamont-Achel!!!! Wel 250 kg voer voor onze katten en honden! Fantastisch!!
Dankzij deze gulle gift kunnen onze dieren volop genieten van een uitgebreide maaltijd! Bedankt!


23 april 2011: Onze staffords in de kijker!


Om onze staffords in de kijker te plaatsen, is er een affiche gemaakt! Deze zou op zoveel mogelijk plaatsen moeten opgehangen worden om zoveel mogelijk mensen alert te maken van onze staffies! (zoals bij dierenartsen, dierenspeciaalzaken, winkels enz...) Helpen jullie mee?
Alvast bedankt!!!!

Hier vinden jullie de poster!:
http://www.dierenasiel-noordlimburg.be/content/affiches/affiche03.pdf

15 april 2011: Onze vrijwilligers in de Internetgazet!


Onze vrijwilligers staan op de Internetgazet!
Dank ook aan deze Internetgazet, die onze dieren regelmatig in het daglicht plaatst! Zo vinden nog meer dieren een nieuwe thuis!!

Bron: http://www.internetgazet.be/default.aspx?gemeente=neerpelt&p=25424


14 april 2011: Vacatures gesloten!

Beide vacatures worden wegens enorm succes gesloten! Wij hopen de perfecte medewerkers uit het groot aantal kandidaten te vinden!
Alvast bedankt en veel succes!


11 april 2011: Vacatures!

Unco Jerry werft aan!
Het Unco Jerry asiel in Lommel is nog op zoek naar 2 nieuwe werkkrachten!

Wij zoeken nog:
een ijverige asielmedewerker voor de hondenafdeling
een enthousiaste kattenvanger


7 april 2011: WAFELS te koop!


Dit is Micca!

Micca werd een tijdje geleden geadopteerd door heel lieve mensen! Ze gaven haar de naam Milo!

Maar lieve Milo heeft een probleem! Ze heeft namelijk heel slechte knietjes! Haar knieschijven blijven niet op de juiste plaats zitten en hierdoor heeft ze heel veel pijn! Haar baasjes willen haar knietjes laten opereren, maar dit kost natuurlijk heel wat centjes! Omdat wij het al super vinden dat haar baasjes dit willen doen voor Milo, steunen wij hen door een WAFELVERKOOP! Wij verkopen wafels en hopen hierdoor Milo van nieuwe knietjes te voorzien, zodat hij na zijn operatie terug 100% hond kan voelen!

Bent u ook zo ontroerd door Milo? Kom dan snel eens langs ons asiel (of vraag meer info aan 1 van onze vrijwilligers) en haal een pakje van die lekkere Mina wafeltjes in huis! Milo en de mensen rondom haar danken jullie!!!
(1 pakje = 4 euro)


17 maart 2011: Website up to date!

Beste bezoekers! De site is terug up to date!
Klik zeker even door naar onze pagina's van onze adoptiekatten en adoptiehonden! We hebben nog zoveel kandidaten die een nieuwe thuis zoeken!
Dank bij voorbaat!


23 december 2010: Enkele tips voor de feestdagen!

Het einde van het jaar komt heel dichtbij. Hierbij komen ook de bijhorende feestdagen met spetterend vuurwerk. Allemaal heel mooi, maar onze huisdieren begrijpen dit niet altijd.
Sommige dieren hebben zo'n schrik dat hun baasje niet meer weet wat hij het best kan doen om hem gerust te stellen.
De Provinciale Adviesraad Dierenwelzijn heeft enkele nuttige tips die voor eigenaars van dieren zeer handig kunnen zijn. Lees ze zeker eens na op deze pagina!


23 december 2010: Laat zeker ook uw kat chippen!


Dit is Gregio: een mooi muisgrijze karthuizer kater. De superlieve jongen is als gevonden bij ons binnen gebracht. Eens hij geïnstalleerd was, werd de chip gecontroleerd. En ja hoor deze knappe knul was gechipt!
Na het opzoeken van de chipnummer bleek de poes al van 23.07.2010 vermist te zijn!
Het is dus zeker noodzakelijk dat honden EN katten GECHIPT worden! Er zitten zoveel dieren onnodig in een asiel!


15 december 2010: Wij hebben jullie steun nodig!

Fygo, een kruising labrador, kreeg in mei een prachtig gezin toegewezen. Het plaatje klopte, ze waren perfect voor elkaar!
Maar kort hierna begonnen de problemen. Fygo werd ziek. Heel ziek. Zijn baasjes gaan door het vuur voor Fygo, maar helaas loopt het kostenplaatje al snel omhoog...
Lees hier het aangrijpende verhaal!


15 december 2010: Unco Jerry Westerlo staat op de kerstmarkt!

Kom allen zeker naar de kerstmarkt van Westerlo, want ons dierenasiel is hier ook vertegenwoordigd!
Waar en wanneer?
VOLGENDE ZONDAG, 19 december 2010! Van 14u tot 18u in hartje Westerlo!

Alle steun en support is welkom! Mis het niet! Bedankt!


12 december 2010: Unco Jerry staat in de Internetgazet!

Elke week willen deze mensen een kat of hond van Unco Jerry in de kijker zetten. Als eerste is Anne-Catho aan de beurt, een sneeuwwitte kattin met grijze vlekken van 5 maanden jong.

De actie is gestart door Marcella Stappers en heet 'Poezewoefke', genaamd naar Ann Petersen, die 7 jaar geleden gestorven is.
Het betreffende artikel vindt u hier.


1 december 2010: Dringende oproep!

We zoeken extra helpende handen bij de zwerfkatten: oa: kooien poetsen (op locatie in Lommel), ophaling van de gevangen dieren of terug vrijlaten na revalidatie van de katten in de gemeentes Peer, Beringen, Overpelt, Neerpelt, Ham of Hechtel-Eksel.
Wie o wie voelt zich geroepen? Ook al is het maar 2 uurtjes per week dat je kan helpen... Alle hulp is welkom.
Contacteer ons via mail of telefonisch tussen 14 en 18 u.
Alvast dikke dankuwel knuffelpootjes!


23 oktober 2010: Chanel is gevonden!

De vermiste poes Chanel is terug thuis! Bedankt aan iedereen die mee heeft geholpen om deze kleine schat thuis te krijgen!


17 oktober 2010: Chanel is vermist!Dit is Chanel! Zij is de weg kwijt! (Ergens rond Drongen.)


9 oktober 2010: Bedankt!

Vorige zondag vond onze langverwachte opendeurdag plaats. Ongeveer 900 mensen vonden de weg naar de Vlasstraat. Het was een succes! Bedankt aan alle bezoekers! Bedankt aan alle sponsors! Bedankt aan alle vrijwilligers die veel kostbare uren in deze dag gestoken hebben. Bedankt voor alle giften die op deze dag zijn ontvangen! We kunnen het zeker gebruiken!
Dank u wel!

29 september 2010: De opendeurdag is nabij!

Zondag 3 oktober 2010! Staat deze belangrijke datum al in jullie agenda's genoteeerd? Op deze dag is het opendeurdag bij Unco Jerry in Lommel! En we kunnen al jullie steun gebruiken!

Van 13u tot 18u kan u bij ons terecht voor een drankje of een kleine versnapering, er is een tombola, een catwalk met honden, een rondleiding, een workshop, enkele wedstrijden, ... Kortom: een onvergetelijke en plezierige dag voor u en uw familie!

Ook is er mogelijkheid tot eventuele giften, vrijblijvend. Zo zitten we momenteel in een keukenhanddoekennood. Wanneer er wordt afgewassen, wordt er dikwijls afgedroogd met kleine badhanddoeken. Maar die nemen uiteraard ook veel meer plek in beslag in de wasmachines, wat het volume (en verbruik) aanzienlijk doet toenemen. Als u nog oude keukenhanddoeken heeft liggen, mag u deze zeker en vast meebrengen want ze zijn meer dan welkom! Ook botervlootjes en mosselbakjes zijn nog steeds welkom! Alvast bedankt!

Hopelijk zien wij u nu zondag in ons asiel! Wij zullen u alvast bijstaan met raad en daad!
Adres: Vlasstraat 42 in Lommel


22 september 2010: Oktobermaand = asielmaand!Koop dierenvoeding bij MAXI ZOO Lommel en steun tegelijk de dierenasielen!
MAXI ZOO schenkt namelijk 100% weg van de verkochte Select Gold-voeding en 50% van de Multifit-voeding. Deze goederen worden weggeschonken aan de dierenasielen.
Kortom, dierenvoeding kopen is dierenasielen steunen, dus ook de dieren. In hun naam, van harte bedankt!
Deze dierenasiel-steunactie is geldig op elk weekend van oktober 2010 bij MAXI ZOO LOMMEL.

In samenwerking met: VZW Zwerfkatten in Nood, Asiel Unco Jerry Lommel.

Enkel geldig bij MAXI ZOO LOMMEL: Binnensingel 19, 3920 Lommel

Bekijk hier de flyer!


7 september 2010: Open Asiel Dag: 3 oktober 2010!

Binnenkort, op 3 oktober, heeft Unco Jerry een Open Asiel Dag! Tijdens deze opendeurdag zal het asiel beschikbaar zijn voor nieuwsgierige bezoekers en eventuele nieuwe adoptanten!

Wat mag u op deze dag verwachten?
Er zijn rondleidingen doorheen het asiel, een heuse catwalk voor onze trouwe viervoeters, een tekenwedstrijd, een verhalenwedstrijd, enkele workshops en nog heel wat meer!
Ook is er een drankgelegenheid en zullen er items verkocht worden, helemaal ten voordele van Unco Jerry!

Zet alvast 3 oktober 2010 in uw agenda, want deze dag mag je niet missen! Zo kan u Unco Jerry steunen!
De open asiel dag, die ook doorgaat in dierenasiel Genk en dierenasiel Sint-Truiden, is open van 13.00u tot 18.00u.
Alvast bedankt!


23 augustus 2010: Steun Unco Jerry en koop onze kalender voor 2011!

Unco Jerry Lommel brengt een eigen kalender 2011 op de markt! Op elke maand staat een kat of hond afgebeeld van Unco Jerry zelf! En ze kijken om ter schattigst!
Deze superleuke bureaukalender kost 7 euro en is een rechtstreekse steun naar het asiel toe. Hiermee kunnen wij allerlei noodzakelijke items aankopen zoals: poetsmateriaal, kattenzand, honden- en kattenvoer, medicijnen...

U wil uw steuntje bijdragen?
Het enige wat u moet doen is 7 euro storten op ons rekeningnummer (363-0679863-30) en een mailtje sturen naar noodasielnoordlimburg@gmail.com waarbij u de volgende gegevens doorgeeft:
uw voor- en achternaam
uw adres
het aantal kalenders dat u wil bestellen

Verzendingskosten zijn inbegrepen!

Een nog gemakkelijkere manier is gewoon bij ons asiel binnen te springen en aan de balie een kalender te kopen!
Alvast bedankt! Dankzij deze steunen kan onze VZW weer een grote stap vooruit!


16 augustus 2010: Botervlootjes bijhouden!

Beste bezoekers! Onze zwerfkatten zitten met een probleem!
Al hun drinkbakjes zijn eigenlijk een beetje te groot! Daarom deze OPROEP: Gelieve al uw margarine- en bakbotervlootjes bij te houden! Wij kunnen ze met alle plezier gebruiken! Ook mosselschaaltjes en barbeque bakjes zijn welkom (als kattenbak)!
Het kost enkel wat moeite en wij zijn er heel blij mee!! Alvast bedankt voor uw inzet!


14 augustus 2010: Gastenboek online

Ons gastenboek is zonet geopend! Hebt u een mening, een oordeel, een gedacht, een boodschap of iets anders te vertellen? Geef dan een seintje op deze pagina!


14 augustus 2010: Infomagazine DierenARK: editie 'Zomer 2010'

Geniet even mee van deze editie van DierenARK, het nieuwe magazine voor het dierenwelzijnsbeleid in Limburg, waar ook Unco Jerry deel van uitmaakt!
Een prachtig magazine met veel inhoud. Een aanrader.
Voor download, klik hier.


14 augustus 2010: Algemeen dierenwelzijn

De Provinciale Adviesraad Dierenwelzijn heeft kennisgenomen van de klachten over de asielwerking van het dierenasiel van Maasmechelen.
Er loopt een gerechtelijk onderzoek en een onderzoek via de FOD inspectie dierenwelzijn. Als lid van de P.A.D. volgen we deze resultaten verder op.
Het provinciebestuur zal de betrokken gemeenten contacteren om de situatie verder te bespreken.

De dierenasielen in Sint-Truiden, Lommel en Genk, die aangesloten zijn in het provinciaal opvangplan, blijven verder garant staan voor een kwalitatief dierenasielbeleid.
Het dierenasiel van Maasmechelen (Dierenbescherming Limburg) heeft zich intussen teruggetrokken uit de P.A.D..


7 augustus 2010: Officiële opening

Beste bezoekers!
Vanaf vandaag is de nieuwe website voor het dierenasiel Unco Jerry in hartje Lommel officiëel online! Geniet mee van deze vernieuwing en laat jullie reacties horen op onze Facebook pagina! (Het gastenboek op deze website wordt later pas geactiveerd.)
Alvast bedankt voor jullie bezoek en jullie steun voor Unco Jerry!


13 juni 2010: Tom&Co

Tom & Co Lommel nodigt Unco-Jerry uit om een inzamelactie te houden tussen 24 juni 2010 en 08 juli 2010. Zo'n 14-daagse inzamelactie brengt enorm veel op voor het asiel!
Maar wij hebben dringend mensen nodig die zich hier één halve dag/week voor kunnen vrijmaken! Heb jij zin om mee gaan te flyeren? Stuur dan zo snel je kunt een mailtje naar noodasielnoordlimburg@gmail.com (tav Bea Sannen). Tot snel!


We zoeken ook dringend mensen die van katten houden en zich per week een paar uurtjes kunnen vrijmaken om in het asiel van Lommel te gaan helpen met de verzorging van de kittens. Momenteel komt alles immers op de schouders van 1 persoon terecht en dat is enorm zwaar.

Er zijn namelijk een honderdtal kleine katjes in de opvang! De hulp is altijd welkom, zowel 's morgens als 's avonds, op weekdagen of in 't weekend!
Moest u zich hiervoor gedurende een aantal weken willen engageren, neem dan onmiddellijk contact op! Duizendmaal dank op voorhand, uit naam van al die hulpeloze kleine wezentjes die schreeuwen om hulp en een klein beetje aandacht.