Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus.nl

17 april 2018: Opvanggezinnen kittens gezocht!

Het is weer zo ver: het KITTENSEIZOEN!
Ongewenste of gevonden kittens worden ons asiel langs alle kanten binnengebracht! Meestal zijn zij nog te klein, te zwak of te ziek om dadelijk een nieuw baasje te vinden. Daarom worden zij zoveel mogelijk onder gebracht in gastgezinnen! Hier kunnen zij aansterken en socialiseren met mens en dier!
Wij zijn op zoek naar NIEUWE GASTGEZINNEN die ons team willen versterken! Wonen jullie binnen de 30km zone van het asiel af, houden jullie van (mini) katten en is het hele gezin bereid zich te engageren om kittens op te vangen, tot ze klaar zijn voor adoptie? Contacteer ons dan via: noodasielopvanggezinnen@gmail.com!

Jullie zijn volledig vrij van keuze welke soort kittens jullie willen opvangen: moederpoes met kittens, zieke kittens, papflessers, nog te jonge kittens, iets bangere kittens enz...
De benodigdheden voor de kittens (kattenbak, krabpaal, eten enz...) worden allemaal door het asiel mee gegeven, de dierenartskosten zijn voor het asiel. Wij betalen geen kilometervergoeding terug. Let er wel op dat uw eigen dieren in orde zijn met hun vaccins en dat ze steriel zijn.

Voor meer info kan u ook gerust mailen naar noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
WIJ HEBBEN U NODIG!!!


17 april 2018: Zondag asiel gesloten.

Omwille van onze hondenwandeling zullen er deze zondag (22/04) geen adopties plaats vinden en is het asiel dus gesloten.
Vondelingen kunnen die dag uiteraard wel afgehaald worden.
Bedankt.


2 april 2018: Enkel op afspraak op 4/04/2018.

Kleine wijziging voor woensdag 4/04: wegens omstandigheden werken we die dag enkel op afspraak, dus geen vrijblijvend bezoek!
Dank voor uw begrip.


31 maart 2018: Enkel op afspraak op Pasen.

Kleine wijziging voor morgen ivm openingsuren: Omwille van Pasen werken we op zondag 1/04/2018 enkel op afspraak!
Dank voor uw begrip.


27 maart 2018: Nieuwe rondleidingen in april!

Ook in april zullen er rondleidingen zijn waar men vrijblijvend aan kan deelnemen! Inschrijven is wel verplicht, de rondleiding is uiteraard gratis!
Donderdag 5 april.
Vrijdag 13 april.
Zaterdag 14 april.
Dinsdag 17 april.
Woensdag 18 april.

Ook nu zullen de rondleidingen stipt om 9:30u starten!
Inschrijven kan via: noodasielnoordlimburg@gmail.com
Tot dan!


20 maart 2018: De kracht van Noodasiel Lommel.

Beste mensen,
Na al de haat die nu al enkele weken Facebook siert, toch een reactie, een oproep om te stoppen met de halve waarheden en de platte leugens. Niets is perfect, maar het Noodasiel Lommel is zeker geen oord van verderf voor de dieren :

Even voorstellen : het echte asiel :
1. Het zo geplaagde bestuur : vier mensen, waarvan :
(a) er 1 al 8 jaar vier keer per week een halve dag meedraait bij de kuis, de matchings enz..
(b) de voorzitter minimum twee dagen per week hondenvanger is, gelijktijdig ook bijdraagt bij het zwerfkatten project en dan nog twee keer per week komt kuisen.
2. De personeelsleden : vier jonge, beginnende mensen in deze branche die direct geconfronteerd worden met een haatcampagne zonder weerga maar moedig, onder begeleiding en met steun van een ervaren en bekwame collega, tegen de wind in verder werken.
3. De groep van vaste vrijwilligers die er voor de commotie al was en die nog altijd hetzelfde werk doet : zich met hart en ziel dagelijks inzetten voor de dieren.
4. een groep van opvanggezinnen die elk jaar opnieuw kittens en puppies of oudere katten en honden opvangen in hun gezin
5. een groep “evenementen” mensen die week ends opofferen om in de Ethias arena te gaan tappen en op die manier een onontbeerlijk deel van de financiën leveren voor het asiel

en dan vooral : de dieren : achtergelaten, verwaarloosde gestresseerde dieren waarvoor we zo snel mogelijk, maar binnen bepaalde wettelijke beperkingen een gouden mandje zoeken omdat een asiel NOOIT een thuis kan vervangen, een asiel kan alleen maar proberen om hen zo goed mogelijk klaar te maken voor adoptie. Dit betekent : gezond maken/houden en hen zo sociaal mogelijk maken naar mens en dier. DAAROM wordt er nu gespeeld, getraind en gewandeld door de mensen die hen ook verzorgen.

DAT is het asiel, DAT is de groep mensen waarop ik trots ben, DAT is de groep die als er iets niet kan, het eerlijk komt zeggen, die geen foto’s maken, die geen slijk gooien maar die gewoon hun ding doen: zich onvoorwaardelijk inzetten voor achtergelaten, verwaarloosde en afgestane dieren en dan : de dieren die al onze steun en hulp verdienen, onvoorwaardelijk en zonder eigenbelang.


16 maart 2018: Het asiel 'achter de schermen'.

Een dierenasiel is een wereldje apart met eigen regels en wetten. Om u de kans te geven dit van naderbij mee te maken, organiseert het Noodasiel Lommel rondleidingen met als thema ‘het asiel achter de schermen’.
Deze rondleidingen beginnen altijd stipt om 09:30 Hr en nemen normaal anderhalf uur in beslag. U hebt dan de gelegenheid om het verzorgen van de dieren, het kuisen van de hondenhokken en kattenkamers en, naargelang dit eerste vlot verloopt, het trainen en spelen met de honden te bezichtigen.
Omdat de behuizing in het asiel nogal krap is - omdat u het bezoekt terwijl de vrijwilligers en het personeel in actie zijn - kunnen we spijtig genoeg maar maximaal een zevental mensen per bezoek aanvaarden. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Inschrijven kan op volgend adres : noodasielnoordlimburg@gmail.com
U zal een uitnodiging krijgen wanneer een plaats voor u aws op de datum/data die u heeft opgegeven.
De rondleidingen zijn kosteloos en zullen in MAART op de hiernavolgende data georganiseerd worden:
Dinsdag 20 maart
Woensdag 21 maart
Vrijdag 23 maart
Dinsdag 27 maart
Woensdag 28 maart

De data in APRIL volgen nog!
Misschien tot binnenkort?...


10 maart 2018: Livina is geadopteerd.

Vandaag vond Livina, onze Sphynx, een nieuw gouden mandje!
Wij willen alle adoptiekandidaten die ons voor Livina gecontacteerd hadden, van harte bedanken, jullie waren enorm talrijk! Jammer genoeg kunnen we maar 1 gezin gelukkig maken met Livina, maar aarzel zeker niet om ook kennis te maken met onze andere spinnende bewoners! Ook zij verdienen een gouden mandje! ;-)


4 maart 2018: Wijziging wandelprincipe asielhonden.

Om de adoptiekansen van onze asielhonden te verhogen, werd er een nieuwe beleidswijziging doorgevoerd. In het verleden kon men gewoon elke namiddag komen wandelen met onze honden. Uit deze ervaring merkten we dat dikwijls onze (vaak grote) asielhond met de wandelaar ging wandelen, in plaats van omgekeerd. Ook werd hen te weinig kennis bij gebracht. Dit hopen we nu te veranderen!
Onze vaste vrijwilligers (= regelmatige helpers) zullen eerst de honden trainen (het trekken aan de leiband afleren, basiscommando's aanleren...), ermee spelen op onze speelweide en daarna worden ze door hen uitgelaten in het bos. Dit betekent dat niet iedereen gewoon langs kan komen om te wandelen, zoals vroeger toegestaan werd. Zo hopen we het gedrag van de honden te verbeteren en voor hen sneller een gouden mand te kunnen vinden!
Kandidaat adoptanten kunnen uiteraard wel met de betreffende hond gaan wandelen, doch enkel op afspraak.


3 maart 2018: Natvoer gezocht!

Dag beste dierenvrienden!
We zitten alweer bijna door onze voorraad NATVOER bij de HONDEN heen! Wie heeft er nog een vlootje of een blik teveel? Het merk is niet zo belangrijk.
Wij zijn er heel blij mee! Alvast van harte bedankt!!!


1 maart 2018: Belangrijk nieuws in infoblad van Lommel.

Vanaf begin maart 2018 kan je op de dienst Milieu en Natuur in het Huis van de Stad terecht voor een kortingsbon van maximaal 25 euro voor de sterilisatie of castratie van je huiskat.
Deze bon wordt door de deelnemende Lommelse dierenartsen rechtstreeks afgehouden van je factuur. De bon is geldig tot en met 30 september 2018. Hij moet persoonlijk afgehaald worden en per adres wordt slechts 1 bon toegekend.
De lijst van deelnemende dierenartsen vindt u hier.


1 februari 2018: Music For Life 2017.

Music For Life heeft, via de Koning Boudewijnstichting, 1990,86€ over gemaakt aan ons dierenasiel! Super, toch! :-)
Bij deze willen wij dan nogmaals alle deelnemers van Music For Life die voor ons asiel een actie hebben ondernomen, van harte bedanken! Jullie steun betekent heel veel voor ons en wij appreciëren het van harte dat jullie zoveel tijd, energie en creativiteit gestoken hebben in jullie actie om ons dierenasiel te steunen!! Dank jullie wel!!!


23 januari 2018: Op zoek naar kittenbrokken!

Binnenkort begint het kittenseizoen weer! Zowel in onze tamme kattenafdeling en via het zwerfkattenproject zullen weer vele kittens in ons asiel binnen komen! Deze vele kleine mondjes moeten uiteraard ook goed gevoerd worden! Daarom zijn we op zoek naar kittenbrokken!
Wie heeft er nog een zakje teveel voor de kleine (zwerf-)katjes? Het merk speelt geen rol, wij zijn blij met alles! Wel liefst gesloten zakken!
Alvast super bedankt allemaal!


13 januari 2018: Op zoek naar grote benchen!

Wij zijn dringend op zoek naar grote benchen! Vanaf 80cm op 100cm, liefst groter! Mag tweedehands zijn!! Wie kan er ons eentje bezorgen? Wij zouden hier heel blij mee zijn! Hartelijk dank!!


11 januari 2018: De Valentijnsactie is terug!

Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voeren de Limburgse gemeenten al jaren een diervriendelijke zwerfkattenaanpak. Intussen is het VERPLICHT om alle katten geboren na 2014 in orde te laten brengen zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd/gesteriliseerd worden (als ze meer dan 1 kg wegen). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden.

De Valentijnsactie geeft een extra stimulans naar katteneigenaars om tijdig over te gaan tot sterilisatie van hun huiskat of kittens. Deelnemende gemeenten geven kortingsbonnen weg van 15€ (kater) en 25€ (kattin). De moeite waard dus!

Deze bonnen kunnen bij de milieudienst van jouw gemeente aangevraagd worden vanaf 14 februari 2018 en zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

De gemeenten die bij ons dierenasiel aangesloten zijn en hieraan deelnemen, zijn: Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Bocholt. (Hier kunnen nog gemeenten bij komen, doch deze hebben reeds bevestigd.)
(http://www.limburg.be/huiskattenvalentijnsactie)


11 januari 2018: Oproep: Baasje gezocht!

Onze hondenvanger heeft daarstraks een volwassen (kruising?) Amerikaanse stafford teef met niet geregistreerde chip opgehaald van de E313 (in Lummen, richting Antwerpen)! (Kleur: zwart wit) Ze was aangereden en ligt nog bij de dierenarts! Ze is stabiel.
Wie is zijn trouwe viervoeter kwijt?! Een foto is nog niet beschikbaar.

Neem contact op via asielverantwoordelijke@gmail.com voor meer info.


7 januari 2018: Oproep: zwerfkatten!

Binnenkort stromen in alle asielen weer massa's kittens binnen! Een heel deel hiervan kan vermeden worden! Deze kittens zijn heel dikwijls kittens van zwerfkatten. Een zwerfkat is een kat die GEEN baasje heeft en niet gesocialiseerd is met mensen. Woont u in 1 van de onderstaande gemeenten en heeft u in de tuin een wilde zwerfkat die nog niet steriel is (Een hapje uit het oor betekent dat ze reeds steriel is gemaakt.)? Contacteer dan zo snel mogelijk de milieudienst van uw gemeente! Wij komen de zwerfkat dan vangen, steriliseren en terugzetten in zijn/haar leefwereld! Zo vermijdt u ongewenste en inteeltkittens en bespaart u heel wat dierenleed! DIT KOST U NIETS!
Dit geldt niet voor (verloren gelopen) tamme katten!
De volgende gemeentes zijn bij ons dierenasiel aangesloten en komen hier voor in aanmerking: Lommel, Leopoldsburg, Ham, Hechtel-Eksel, Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer, Beringen, Tessenderlo.


7 januari 2018: Oproep: gastgezinnen voor kittens gezocht!

Binnenkort is het weer zo ver: het KITTENSEIZOEN!
Ongewenste of gevonden kittens worden ons asiel langs alle kanten binnengebracht! Meestal zijn zij nog te klein, te zwak of te ziek om dadelijk een nieuw baasje te vinden. Daarom worden zij zoveel mogelijk onder gebracht in gastgezinnen! Hier kunnen zij aansterken en socialiseren met mens en dier!
Wij zijn op zoek naar NIEUWE GASTGEZINNEN die ons team willen versterken! Wonen jullie binnen de 30km zone van het asiel af, houden jullie van (mini) katten en is het hele gezin bereid zich te engageren om kittens op te vangen, tot ze klaar zijn voor adoptie? Contacteer ons dan via: noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
Jullie zijn volledig vrij van keuze welke soort kittens jullie willen opvangen: moederpoes met kittens, zieke kittens, papflessers, nog te jonge kittens, iets bangere kittens enz...
De benodigdheden voor de kittens (kattenbak, krabpaal, eten enz...) worden allemaal door het asiel mee gegeven, de dierenartskosten zijn voor het asiel. Wij betalen geen kilometervergoeding terug. Voor meer info kan u ook gerust mailen naar noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
WIJ HEBBEN U NODIG!!!


1 januari 2018: Gelukkig nieuwjaar!

Aan iedereen een gelukkig en stralend 2018 toe gewenst!

Wij als dierenasiel hebben een heftig jaar achter de rug.
2017 begon met onze grote verhuis naar het industrieterrein Maatheide, waar we jarenlang op gewacht hebben. Doorheen het hele jaar door hebben we geluk en vreugde gekend, maar ook enkele tegenslagen. Maar door ons teamwerk - met bloed, zweet en tranen - hebben we een nieuwe thuis kunnen geven aan 112 honden en 383 katten! Enkelen hiervan zaten al meer dan een jaar in het asiel, te wachten tot het ideale baasje aan hun hokje stopte.
Ontelbare vondelingen hebben we - mede dankzij jullie - van straat kunnen redden en terug bij hun baasje kunnen bezorgen!
Ook hebben we onze bijdrage geprobeerd te leveren in verband met vermiste katten en honden, en sommigen hebben via ons opnieuw hun weg naar huis gevonden!

Dank jullie wel voor al jullie steun doorheen het hele jaar! Via adoptie, vrijwilligerswerk, giften, donaties, sponsoring… Wij hopen hier opnieuw van te mogen genieten in het jaar 2018! Hartelijk dank en prettig nieuwjaar!!