Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus.nl

1 december 2017: Morgen geen kattenadopties mogelijk.

Kleine mededeling:
Op zaterdag 2 december (morgen dus) zijn er geen kattenadopties mogelijk in het asiel.
Zondag is dit wel mogelijk, tussen 14u en 17:30u.
Hartelijk dank!


30 november 2017: Oproep voor fleece dekentjes.

De koude winter komt er aan!
Bij deze willen we een oproep doen voor warme fleece dekentjes, zodat onze diertjes het lekker warm hebben!
Wie heeft er nog eentje liggen die niet wordt gebruikt? Onze diertjes zouden hier heel blij mee zijn! U mag deze altijd binnen brengen!
Hartelijk dank! :-)


26 november 2017: Aanpassingen regelwetgeving.

Provincie Limburg vraagt aanpassingen regelgeving roofvogels en uilen aan de gemeenten. Lees het persbericht hier!


12 november 2017: Oproep voor keukenhanddoeken.

Dag lieve mensen!
We hebben een probleem! We hebben al zoveel afgewassen dat we helemaal door onze voorraad keukenhanddoeken zitten!
Wilt u ons graag steunen, maar u weet niet met wat? Wij zijn heel blij met keukenhanddoeken! :-)
Dank jullie wel!


5 november 2017: Kleine mededeling.

Op zaterdag 11 november 2017 en zondag 12 november 2017 zijn er geen vrije adoptiedagen. Wel kan er een afspraak gemaakt worden om een hond of kat te bezichtigen. Bedankt voor jullie begrip!


22 oktober 2017: Onze kienavond komt er aan!

Op vrijdag 3 november 2017 organiseren wij een kienavond! Hierbij vallen vele leuke prijzen te winnen!
De place to be: buurthuis 't Zand in Lommel! (adres: Frederik van Eedenstraat 9, Lommel)
De deuren gaan open om 19u, de kien begint om 20u!
Deze avond is uiteraard ten voordele van onze asieldiertjes! Nodig gerust al uw vrienden en familieleden uit!


20 september 2017: Oproep naar natvoer!

!! OPROEP !!
Wij zijn hard op zoek naar NATVOER voor onze honden! Blikjes, vlootjes, zakjes... Het is allemaal welkom! :-)
Heeft u nog wat teveel? Dan mag u dit altijd brengen naar ons asiel! (Maatheide 74H te Lommel, op het industrieterrein)
Wij danken jullie van harte!!!


27 augustus 2017: Flyer is klaar.

De flyer van onze Open Asiel Dag is klaar!
Onze opendeurdag, die op 8 oktober 2017 valt, komt al dichterbij! Kom ons zeker eens een bezoekje brengen op onze nieuwe locatie!
U bent welkom van 13u tot 18u! Meer info kan u vinden op onze flyer! Deze vindt u hier!


25 juli 2017: Kleine mededeling.

Morgen (26/07) kan u enkel op afspraak bij onze hondenafdeling terecht. Een afspraak bij onze kattenafdeling is niet nodig. Hartelijk dank.


19 juli 2017: Opkomende feestdag.

Omwille van de Nationale feestdag - nu vrijdag - zal het asiel niet open zijn voor vrije adopties. Geplande afspraken gaan wel door. Bedankt.


1 juni 2017: DRINGEND gezocht: Opvanggezinnen voor kat of hond!

Wij zijn dringend op zoek naar opvanggezinnen!
Elk jaar weer worden er enorm veel dieren bij de asielen binnen gebracht. Vele onder hun zijn veel te jong om in het asiel te blijven. Dit zijn vooral moederloze kittens ( van dag 1 tot..., moederpoezen met kittens, oudere dieren ...)

Woon je in een straal van 30 km van het asiel en zie je het zitten om asieldieren te helpen? Of wil je meer info ivm het opvangen van dieren? Neem dan zeker even contact op met het asiel. Dit kan via noodasielopvanggezinnen@gmail.com


27 mei 2017: Hittegolf.

Boodschap voor onze wandelaars van morgen: omwille van het heel warme zomerweer kan er morgen (zondag 28/5) en overmorgen (maandag 29/5) maximaal 20 min gewandeld worden in het bos met de jonge honden. De senior honden kunnen niet uitgelaten worden. Bedankt!


4 mei 2017: Zaterdag iets vroeger gesloten.

Kleine mededeling:
Deze zaterdag (6/05) is ons asiel uitzonderlijk gesloten om 17u.
Hartelijk dank.


18 april 2017: Grote opruimactie komt er aan!

Zaterdag 29 april en zondag 30 april opent het oude asielgebouw (Vlasstraat 42 te Lommel) nog één keer de deuren om een grote opruimactie te organiseren! Alles is ten voordele van het asiel!
U mag vrijblijvend een kijkje komen nemen tussen 13u en 17u. Allerhande items zoeken dan een nieuwe eigenaar. Tot dan!


15 april 2017: Steriliseer-je-kat-dag!

LAAT UW KAT STERILISEREN/CASTREREN!!Er worden te veel kittens geboren waar geen goede thuis voor wordt gevonden. Deze belanden vaak buiten tussen de zwerfkatten of bij een katteneigenaar die ze ook niet laten steriliseren.
Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich op hun beurt reeds voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De optelsom is snel gemaakt!

Dierenasielen worden elk jaar opnieuw overrompeld met nakomelingen van huiskatten. Heel wat leed dat vermeden kan worden als katteneigenaars hun verantwoordelijkheid opnemen.

Bij wet ben je intussen trouwens verplicht om alle kittens te laten steriliseren, chippen en registreren voor je hen weggeeft. Doe je dat niet, kan je een boete krijgen!
Alle info over deze wettelijke verplichting: https://www.vlaanderen.be/nl/natuur-en-milieu/dieren/castratie-identificatie-en-registratie-van-katten

HELP MEE deze boodschap in jouw omgeving verspreiden en vraag op deze link campagnemateriaal aan. https://huisdierinfo.login.kanooh.be/campagnemateriaal-bestellen


12 april 2017: 2 sluitingsdagen.

Omwille van de opkomende feestdagen zijn we zondag 16/04 (Pasen) en maandag 17/04 (Paasmaandag) gesloten voor bezoekers en kandidaat adoptanten. Hartelijk dank.


4 april 2017: Kortingen bij sterilisatie en castratie huiskat!

De dierenasielen zitten vol met huiskatten en kittens die heel moeilijk nog een thuis vinden. Kleine katjes worden maar al te vaak in huis genomen zonder stil te staan bij de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. Er moet dus preventief gewerkt worden door de huiskatten te laten steriliseren of castreren.
Om katteneigenaars een duwtje in de rug te geven, organiseert de stad Lommel opnieuw een campagne waarbij een tussenkomst wordt voorzien in de kosten voor sterilisatie of castratie van de huiskatten.
De hele maand april kan je op de dienst milieu en natuur in het Huis van de Stad terecht voor een kortingsbon van 25 euro voor een kattin en 15 euro voor een kater. Deze bon wordt door de deelnemende Lommelse dierenartsen rechtstreeks van je factuur afgehouden en is geldig tot 31 mei 2017. Hij moet pesoonlijk afgehaald worden en per adres wordt slechts 1 bon toegekend.


29 januari 2017: Morgen telefoon en internet storingen.

Morgen wordt onze telefoon en internet aangekoppeld. Hierdoor kunnen we tot morgenavond (30/01) nog tijdelijk onbereikbaar zijn! Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen. We proberen dit zo snel mogelijk in orde te maken! Bedankt!


29 januari 2017: Verhuisd naar Maatheide 74H!

Opgelet!
Vanaf vandaag zijn wij actief op ons nieuwe adres, namelijk Maatheide 74H te Lommel!
Vandaag vond onze grote verhuis plaats! Wij willen hierbij al onze vrijwilligers, personeel en bestuursleden bedanken voor al hun tijd en energie die ze er mee in gestoken hebben om deze dag zo vlot te laten verlopen! Er werd heel veel werk verricht! En onze asieldieren mogen vannacht voor de eerste maal in hun nieuwe tijdelijke verblijfplaats slapen.
Vanaf zaterdag zijn we terug volledig operationeel kunnen er weer adopties plaats vinden bij zowel de katten- als hondenafdeling!


20 januari 2017: Petitie voor verandering grondwet voor beter dierenwelzijn!

Beste dierenvrienden,
Jullie zijn waarschijnlijk reeds op de hoogte van de meest recente petitie van GAIA om van de zorg voor het dierenwelzijn een Belgische grondwettelijke plicht te maken.

Zij zijn, net zoals wij, van oordeel dat de bescherming, het welzijn en de waardigheid van dieren fundamentele waarden zijn van de Belgische Staat die erkend moeten worden door de hoogste instanties. Indien dit slaagt in de opzet, dan legt dit enorm veel gewicht in de schaal ten voordele van de dieren in gevallen van grootschalig dierenleed, zoals het onverdoofd slachten, om maar een voorbeeld te noemen. Dierenwelzijn wordt dan letterlijk een grondwettelijke plicht waar de Rade van State rekening mee moet houden wanneer zij advies verleent.
Daarom willen we zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen en vragen we jullie hulp om dit voor de dieren zo belangrijke doel te bereiken.

Een grondwetsherziening kan nog even op zich laten wachten, en al zeker niet enkel en alleen om de zorg voor het dierenwelzijn er in op te nemen. Maar een grondwetsherziening zit er sowieso aan te komen en dit is een unieke kans die we niet mogen laten schieten. Via deze petitie willen we de politieke druk opvoeren zodat we de weg voorbereiden en het debat op gang brengen!
U kan de petitie hier online tekenen: www.gaia.be/nl/dierenindegrondwet
Alvast hartelijk bedankt!