Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus.nl

19 december 2016: Enkele sluitingsdagen.

Omwille van de komende feestdagen is het asiel op zaterdag 24 dec en zaterdag 31 dec uitzonderlijk gesloten. Er kunnen dus ook geen adopties of bezoeken plaats vinden. Dank voor uw begrip en alvast prettige feesten toegewenst! :-)

10 december 2016: Honden en vuurwerk.

De eindejaarsfeesten komen er aan, en hier hoort traditioneel vuurwerk bij. Heeft uw hond ook problemen met dit kletterende lichtspektakel? Lees dan zeker deze pagina even door!


25 november 2016: Op naar Maatheide!

Het is zover! Het Schepencollege heeft de concessie voor het nieuwe asiel te Maatheide aan ons toegewezen! Noodasiel Lommel vzw kan er de volgende 10 jaar voor gaan. Na een mix van lange vergaderingen en discussies die de opstart van dit project met zich mee hebben gebracht, zijn we nu tot een einde gekomen. Of beter gezegd: een nieuw begin! Het nieuwe asiel is er en wij mogen het de volgende 10 jaar uitbaten! Iedereen enorm bedankt voor alle steun!


30 september 2016: Open Asiel Dag op komst!

Nog 2 dagen en dan is het zo ver! Dan vindt onze jaarlijkse opendeurdag plaats! Iedere dierenvriend is van harte welkom!
Sommige mensen vragen ons of ze iets kunnen mee brengen om ons asiel te steunen. Wij zijn heel blij met simpele maar nuttige kuisproducten zoals sponsjes, javel, afwasmiddel, chloorblokjes, wasmiddel voor wasmachine, schotelvodden, enz...! Want schoonmaken... dat stopt hier niet! ;-) Dank je wel!!


15 september 2016: sollicitatieronde gesloten.

Wij mochten de laatste dagen talloze vacatures voor de deeltijdse werkaanbieding ontvangen. Hartelijk dank hiervoor!
Hierbij SLUITEN we de oproep. De volgende dagen worden alle reeds aangeboden sollicitanten bekeken. Zij zullen nog bericht ontvangen. Waarvoor dank!


13 september 2016: gezocht: deeltijdse werkkracht!

Wij zoeken een deeltijdse werkkracht in ons asiel! Vaste job.
De openstaande vacature vindt u op de website van VDAB of hier.
Interesse? Uw CV + motivatie mag u doormailen naar noodasielnoordlimburg@gmail.com.


9 september 2016: onze opendeurdag komt er aan!

Op 2/10/2016 vindt onze jaarlijkse Open Asiel Dag plaats. Deze zal doorgaan in de Vlasstraat nummer 42! Iedereen is van harte welkom!
U bent welkom van 13u tot 18u voor een rondleiding, een drankje en een klein hapje!

Heeft u nog leuke artikels die we voor onze tombola kunnen gebruiken? Dan mag u deze ook altijd in ons asiel binnen brengen! Bedankt!


17 juli 2016: Kleine mededeling.

Al reeds enkele jaren verzamelen wij oud ijzer in om een klein centje bij te verdienen. Ook verzamelden we dopjes van petflessen om zo de blindengeleidehonden te steunen. Beide projecten zetten we VANAF NU OP PAUZE! Binnenkort staat er voor ons een grote verhuis voor de deur! (Binnenkort meer info hierover.) Pas wanneer we volledig in ons nieuwe asiel zijn ingeburgerd, kunnen deze 2 projecten terug opgestart worden.

Dus vanaf nu even geen oud ijzer of plastieken dopjes meer binnen brengen aub!!! Hartelijk dank!


26 juni 2016: Andere bezoekuren voor hondenadopties op 29/06.

Op woensdag 29/06/2016 is onze hondenafdeling uitzonderlijk open van 14u tot 16u, ipv tot 18u. Mensen die langs komen voor een adoptie of kennismaking met 1 van onze honden kunnen hier best rekening mee houden. Bij de kattenafdeling zijn de gewone openingsuren van kracht, namelijk van 14u tot 18u.
Dank bij voorbaat!


26 april 2016: Maxi Zoo inzamelactie!

Op zaterdag 30 april 2016 organiseert Stop Dierenmishandeling en Noodasiel Lommel een inzamelactie aan de Maxi Zoo te Beringen! Van 10:00u tot 17:00u bent u welkom en staan wij klaar met een winkelkarretje. Komen jullie ons iets lekkers voor onze dieren bezorgen? :-)
Hartelijk dank aan Stop Dierenmishandeling om zich mee in te zetten voor ons dierenasiel!


13 juni 2016: Vl. Overheid + Minister van Dierenwelzijn laten Limburgse zwerfkatten vallen!

Sinds de start van het Limburgse zwerfkattenplan in 2001 zijn er in totaal meer dan 50.000 katten gesteriliseerd en weer uitgezet. Honderdduizenden zwerfkittens werden hierdoor niet geboren en hoefden geen gruwelijke dood van ziekte en ontbering te sterven.
15 jaar lang werd dit project financieel ondersteund door gemeenten en asielen en de Provincie Limburg.

In 2017 is er echter geen provinciaal budget meer beschikbaar om deze aanpak nog verder te ondersteunen. Zonder financiële steun kunnen de Limburgse asielen dit project niet blijven dragen.

Een Limburgse delegatie trekt maandag 13/06 naar Brussel waar de minister steden en gemeenten uitnodigt op een studiedag over zwerfkatten. De delegatie betreurt dat het Limburgse project dat al 15 jaar lang zijn waarde bewijst, wordt doodgezwegen op deze studiedag en dringt bij minister Weyts opnieuw aan op extra financiële middelen.

MEER INFO.
KLIK HIER VOOR DE BROCHURE VAN DE ZWERFKATTENAANPAK VAN LIMBURG.


26 april 2016: Maxi Zoo inzamelactie!

Op zaterdag 30 april 2016 organiseert Stop Dierenmishandeling en Noodasiel Lommel een inzamelactie aan de Maxi Zoo te Beringen! Van 10:00u tot 17:00u bent u welkom en staan wij klaar met een winkelkarretje. Komen jullie ons iets lekkers voor onze dieren bezorgen? :-)
Hartelijk dank aan Stop Dierenmishandeling om zich mee in te zetten voor ons dierenasiel!


11 april 2016: De garageverkoop van Lommel!

De jaarlijkse garageverkoop van Lommel komt er weer aan!
Ook Noodasiel Lommel doet dit jaar mee aan deze verkoop.
De garageverkoop is op zaterdag 23/04/2016 en zondag 24/04/2016 in het asiel zelf (Vlasstraat 42 te Lommel).
U kan bij ons terecht van 10:00u tot 18:00u! Uiteraard steunt u hiermee het asiel!
Uiteraard vrij toegang ;-). Tot dan?! :-)


1 april 2016: Bericht voor de inwoners van Lommel.

Je kat steriliseren of castreren? De stad betaalt mee!

De dierenasielen zitten vol met huiskatten en kittens die heel moeilijk nog een thuis vinden. Kleine katjes worden maar al te vaak in huis genomen zonder stil te staan bij de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken. Er moet dus preventief gewerkt worden door de huiskatten te laten steriliseren of castreren. Om katteneigenaars een duwtje in de rug te geven, organiseert de stad opnieuw een campagne waarbij een tussenkomst wordt voorzien in de kosten voor sterilisatie of castratie van de huiskatten.

De hele maand april kan je op de dienst 'milieu en natuur' in het Huis Van De Stad terecht voor een kortingsbon van 25€ voor een kattin en 15€ voor een kater. Deze bon wordt door de Lommelse dierenartsen rechtstreeks afgehouden van je factuur en is geldig tot 31 mei 2016. Hij moet persoonlijk afgehaald worden en per adres wordt slechts 1 bon toegekend.


4 januari 2016: Een nieuw jaar is aangebroken.

Allereerst wensen we iedereen de beste wensen toe voor het nieuwe jaar! Hopelijk kunnen we samen er weer voor zorgen dat onze asieldieren ook dit jaar een perfecte thuis vinden!

Ook willen we nog even ons Mosselsouper in de kijker plaatsen. Deze vindt plaats op zondag 7 februari 2016 in de zaal De Moffel te Lommel. Inschrijven is verplicht en kan gebeuren via noodasielevents@gmail.com! (Let op, inschrijven kan nog tot 1 februari 2016!) De prijzen zullen binnenkort op onze Facebook pagina weergegeven worden.