Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus.nl

1 februari 2018: Music For Life 2017.

Music For Life heeft, via de Koning Boudewijnstichting, 1990,86€ over gemaakt aan ons dierenasiel! Super, toch! :-)
Bij deze willen wij dan nogmaals alle deelnemers van Music For Life die voor ons asiel een actie hebben ondernomen, van harte bedanken! Jullie steun betekent heel veel voor ons en wij appreciëren het van harte dat jullie zoveel tijd, energie en creativiteit gestoken hebben in jullie actie om ons dierenasiel te steunen!! Dank jullie wel!!!


23 januari 2018: Op zoek naar kittenbrokken!

Binnenkort begint het kittenseizoen weer! Zowel in onze tamme kattenafdeling en via het zwerfkattenproject zullen weer vele kittens in ons asiel binnen komen! Deze vele kleine mondjes moeten uiteraard ook goed gevoerd worden! Daarom zijn we op zoek naar kittenbrokken!
Wie heeft er nog een zakje teveel voor de kleine (zwerf-)katjes? Het merk speelt geen rol, wij zijn blij met alles! Wel liefst gesloten zakken!
Alvast super bedankt allemaal!


13 januari 2018: Op zoek naar grote benchen!

Wij zijn dringend op zoek naar grote benchen! Vanaf 80cm op 100cm, liefst groter! Mag tweedehands zijn!! Wie kan er ons eentje bezorgen? Wij zouden hier heel blij mee zijn! Hartelijk dank!!


11 januari 2018: De Valentijnsactie is terug!

Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voeren de Limburgse gemeenten al jaren een diervriendelijke zwerfkattenaanpak. Intussen is het VERPLICHT om alle katten geboren na 2014 in orde te laten brengen zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd/gesteriliseerd worden (als ze meer dan 1 kg wegen). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden.

De Valentijnsactie geeft een extra stimulans naar katteneigenaars om tijdig over te gaan tot sterilisatie van hun huiskat of kittens. Deelnemende gemeenten geven kortingsbonnen weg van 15€ (kater) en 25€ (kattin). De moeite waard dus!

Deze bonnen kunnen bij de milieudienst van jouw gemeente aangevraagd worden vanaf 14 februari 2018 en zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

De gemeenten die bij ons dierenasiel aangesloten zijn en hieraan deelnemen, zijn: Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Bocholt. (Hier kunnen nog gemeenten bij komen, doch deze hebben reeds bevestigd.)
(http://www.limburg.be/huiskattenvalentijnsactie)


11 januari 2018: Oproep: Baasje gezocht!

Onze hondenvanger heeft daarstraks een volwassen (kruising?) Amerikaanse stafford teef met niet geregistreerde chip opgehaald van de E313 (in Lummen, richting Antwerpen)! (Kleur: zwart wit) Ze was aangereden en ligt nog bij de dierenarts! Ze is stabiel.
Wie is zijn trouwe viervoeter kwijt?! Een foto is nog niet beschikbaar.

Neem contact op via asielverantwoordelijke@gmail.com voor meer info.


7 januari 2018: Oproep: zwerfkatten!

Binnenkort stromen in alle asielen weer massa's kittens binnen! Een heel deel hiervan kan vermeden worden! Deze kittens zijn heel dikwijls kittens van zwerfkatten. Een zwerfkat is een kat die GEEN baasje heeft en niet gesocialiseerd is met mensen. Woont u in 1 van de onderstaande gemeenten en heeft u in de tuin een wilde zwerfkat die nog niet steriel is (Een hapje uit het oor betekent dat ze reeds steriel is gemaakt.)? Contacteer dan zo snel mogelijk de milieudienst van uw gemeente! Wij komen de zwerfkat dan vangen, steriliseren en terugzetten in zijn/haar leefwereld! Zo vermijdt u ongewenste en inteeltkittens en bespaart u heel wat dierenleed! DIT KOST U NIETS!
Dit geldt niet voor (verloren gelopen) tamme katten!
De volgende gemeentes zijn bij ons dierenasiel aangesloten en komen hier voor in aanmerking: Lommel, Leopoldsburg, Ham, Hechtel-Eksel, Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Bocholt, Peer, Beringen, Tessenderlo.


7 januari 2018: Oproep: gastgezinnen voor kittens gezocht!

Binnenkort is het weer zo ver: het KITTENSEIZOEN!
Ongewenste of gevonden kittens worden ons asiel langs alle kanten binnengebracht! Meestal zijn zij nog te klein, te zwak of te ziek om dadelijk een nieuw baasje te vinden. Daarom worden zij zoveel mogelijk onder gebracht in gastgezinnen! Hier kunnen zij aansterken en socialiseren met mens en dier!
Wij zijn op zoek naar NIEUWE GASTGEZINNEN die ons team willen versterken! Wonen jullie binnen de 30km zone van het asiel af, houden jullie van (mini) katten en is het hele gezin bereid zich te engageren om kittens op te vangen, tot ze klaar zijn voor adoptie? Contacteer ons dan via: noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
Jullie zijn volledig vrij van keuze welke soort kittens jullie willen opvangen: moederpoes met kittens, zieke kittens, papflessers, nog te jonge kittens, iets bangere kittens enz...
De benodigdheden voor de kittens (kattenbak, krabpaal, eten enz...) worden allemaal door het asiel mee gegeven, de dierenartskosten zijn voor het asiel. Wij betalen geen kilometervergoeding terug. Voor meer info kan u ook gerust mailen naar noodasielopvanggezinnen@gmail.com!
WIJ HEBBEN U NODIG!!!


1 januari 2018: Gelukkig nieuwjaar!

Aan iedereen een gelukkig en stralend 2018 toe gewenst!

Wij als dierenasiel hebben een heftig jaar achter de rug.
2017 begon met onze grote verhuis naar het industrieterrein Maatheide, waar we jarenlang op gewacht hebben. Doorheen het hele jaar door hebben we geluk en vreugde gekend, maar ook enkele tegenslagen. Maar door ons teamwerk - met bloed, zweet en tranen - hebben we een nieuwe thuis kunnen geven aan 112 honden en 383 katten! Enkelen hiervan zaten al meer dan een jaar in het asiel, te wachten tot het ideale baasje aan hun hokje stopte.
Ontelbare vondelingen hebben we - mede dankzij jullie - van straat kunnen redden en terug bij hun baasje kunnen bezorgen!
Ook hebben we onze bijdrage geprobeerd te leveren in verband met vermiste katten en honden, en sommigen hebben via ons opnieuw hun weg naar huis gevonden!

Dank jullie wel voor al jullie steun doorheen het hele jaar! Via adoptie, vrijwilligerswerk, giften, donaties, sponsoring… Wij hopen hier opnieuw van te mogen genieten in het jaar 2018! Hartelijk dank en prettig nieuwjaar!!