Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus 10%

25 maart 2015: In beslag genomen hondjes.

Dag allemaal,
Vorige zaterdag hebben wij nog veel mensen gecontacteerd en uitgenodigd voor een ontmoeting met de in beslag genomen hondjes (incl puppy's). Mensen die we niet hebben uitgenodigd, komen helaas niet in aanmerking tot de adoptie van 1 van deze rakkers. Dit kan gevarieerde redenen hebben zoals vb het gevraagde type hondje (ras) of de gewilde leeftijd van de hond is niet meer beschikbaar. We kunnen niet iedereen persoonlijk contacteren omdat we echt overspoeld werden met mensen die een in beslag genomen hondje een nieuwe thuis wilden geven. Onze excuses hiervoor.
Bellen naar het asiel heeft ook geen zin... We kunnen helaas niet iedereen gelukkig maken.

De hondjes die uiteindelijk niet geadopteerd worden na de selectie van volgende zaterdag, worden op onze website en Facebook getoond en hier kan u zich uiteraard daarna nog wel kandidaat voor stellen.

Bedankt voor het begrip.


31 december 2014: Op naar 2015!

Het Noodasiel Lommel Team wenst iedereen prettige feesten toe! Hopelijk is 2015 een jaar vol warmte, vreugde, liefde en plezier zowel voor mens als voor dier!

Nog even een welgemeend kort dankwoordje:
Bij deze willen we al onze vrijwilligers bedanken die zich elke dag opnieuw inzetten! Jullie zijn van onschatbare waarde en een deel van de motor van het asiel! Bedankt aan het bestuur en personeelsleden, die ook deels vrijwilliger zijn met de vele uren die zij draaien. Jullie zijn het andere deel van de motor van het asiel :-)
Ook onze gastgezinnen willen we bedanken, zij geven (een deel van) onze asieldieren een warme 'thuis' tot ze naar hun forever-mandje kunnen vertrekken! Super belangrijk, zeker voor diertjes die anders zouden wegkwijnen in het asiel zelf...
Bedankt aan onze geweldige dierenartsen, op hen kunnen we altijd rekenen en dat is super! Zij mogen zeker niet vergeten worden!
Bedankt aan de adoptanten die ook dit jaar weer vele diertjes een warme mand hebben gegeven! Super dat jullie een asieldiertje willen verder helpen!
En jullie, onze trouwe volgers op FB, de mensen die af en toe doneren of giften brengen, mensen die onze diertjes delen op het Internet enz.... Ook jullie van harte bedankt!

Allen bedankt voor jullie goede zorgen! Hopelijk kunnen we in 2015 ook op jullie rekenen en gaan we een geweldig jaar tegemoet!


30 december 2014: Opgepast met vuurwerk!

De eindejaarsperiode is steeds gekend met talloze vuurwerkschoten. Gedeputeerde van dierenwelzijn Ludwig Vandenhove en de Provinciale Adviesraad voor Dierenwelzijn (PAD) hebben hierover een persbericht gelanceerd, dat u op deze pagina kan terugvinden.


16 december 2014: Het nieuwe mosselsouper komt er aan!


Het nieuwe mosselsouper komt er aan! Op zondag 1 februari 2014 serveren wij weer de heerlijkste mosselen, videe of veggie! Vergeet niet tijdig in te schrijven via noodasielevents@gmail.com!


6 december 2014: Regeling feestdagen.

Even een kleine mededeling:
Op woensdag 24/12/2014 en woensdag 31/12/2014 zullen er geen adopties plaats vinden.
Op donderdag 25/12/2014 en donderdag 1/01/2015 is het asiel niet open voor bezoek of voor afspraken.
Prettige feestdagen allemaal!


6 december 2014: Een nieuwe kattenavond!Het asiel zal vrijdag 12 december 2014 uitzonderlijk geopend zijn van 14 tot 21 uur! Dit enkel voor de katten en niet voor de honden!!
U mag zonder afspraak vrijblijvend langs komen.


7 november 2014: Stemmen jullie mee op ons?

We hebben jullie hulp nodig!
ING lanceert deze maand de ING Solidarity Award. Alle verenigingen kunnen zich hiervoor opgeven en ook Noodasiel Lommel is hierbij! Wij kunnen als vereniging hiermee 1000 euro winnen, en aangezien onze hoge dierenartskosten elk jaar blijven stijgen, zou dit enorm welkom zijn! Het enige wat u moet doen, is stemmen op hun website en in de e-mail die u hierna aan zal krijgen, nog eens bevestigen! Er wordt geen lidmaatschap, inschrijving of dergelijke gevraagd.
Helpen jullie mee ons cijfer van stemaantallen naar boven te brengen?!
U kan hier stemmen!
Vergeet ook zeker niet uw spam-box na te kijken, soms komt de ING mail hierin terecht!
Alvast superrrr bedankt!


15 oktober 2014: De Quiz komt er aan!!!


Noodasiel Lommel presenteert:
De eerste amusementsquiz!!!

Waar: Buurthuis 't Zand
Wanneer: 7 november 2014 om 20:00u
Prijs: 10 euro / groep (max 5 personen per groep)

Inschrijven via: noodasielevents@gmail.com VOOR 1 NOVEMBER!

Tot dan!


1 oktober 2014: Open Asiel Dag 2014.

Niet vergeten: nu zondag 5/10 zijn jullie allemaal welkom op onze opendeurdag! Ontmoet onze asieldieren in levende lijve!
Opgelet: er kunnen die dag geen dieren geadopteerd worden!

Zaterdag 4/10 is een gewone adoptiedag van 14u tot 18u.

27 september 2014: Algemene boodschap.

Even ter verduidelijking: De recente berichtgevingen in verband met de sluiting van 'een asiel in Lommel' gaat NIET over Noodasiel Lommel!
Integendeel zelfs. Onze asielhonden en -katten, die op een diervriendelijke en positieve manier verzorgd en behandeld worden, zoeken nog steeds een nieuw baasje, welke we via persoonlijke matching zo correct mogelijk proberen te vinden. Wij zijn elke dag dankbaar dat de provincie Limburg, de stad Lommel en nog andere Noord-Limburgse gemeenten in de werking van ons asiel geloven!


3 september 2014: Open Asiel Dag 2014!Onze opendeurdag komt dichterbij! Noteer alvast 5 oktober 2014 in jullie agenda! ;-)


1 september 2014: Limburgse dierenasielen omtrent vroegcastratie!

Het is jullie vast niet ontgaan dat vanaf 1 september 2014 een K.B. van kracht gaat die iedereen die een nest kittens heeft, verplicht om deze te laten castreren of steriliseren voor ze verhuizen. Ook inentingen en identificatie met een chip moeten in orde zijn. Helaas wordt in de berichtgeving, zelf op nationale tv niet het volledige verhaal verteld...
Lees hierover meer...


1 september 2014: Uitzonderlijk: open adoptie dag voor katten én honden op vrijdag 12/09!Vrijdag 12 september 2014 is het asiel langer open, namelijk van 14u tot 21u! Een afspraak is niet nodig! U kan vrijblijvend onze adoptiedieren bekijken. Enkel de dieren die in een gastgezin verblijven, zullen niet aanwezig zijn. Hiervoor moet wel een afspraak gemaakt worden.


26 mei 2014: Uitzonderlijk: open adoptie dag voor katten én honden op vrijdag 13/06!Vrijdag 13 juni 2014 is het asiel uitzonderlijk geopend van 14.00u tot 21.00u!!! Een afspraak is niet nodig.
Zowel voor de honden als voor de katten kunnen geïnteresseerden komen kijken naar onze asieldieren.


8 april 2014: Dank aan Radio 2 en de Nationale Loterij!

Wij willen graag Radio 2 - speciaal het programma De Zoete Inval - en de Nationale Loterij bedanken voor hun gulle gift van 700 euro! Ook de aflevering van het programma van vorige zaterdag (5/04/2014) kan nog beluisterd worden op de site van Radio 2.
Hartelijk dank!!!


30 maart 2014: KATTENEIGENAARS VAN BERINGEN: OPGELET!!We kregen een melding binnen van vangkooien te Beringen. Dit zijn niet onze kooien! Een inwoner van Beringen was al dagen op zoek naar haar kat en vond ze uiteindelijk terug in zo'n lokkooi! Hierin zat een stuk vis. De kat was ongedeerd maar uitgehongerd en had grote dorst. Waarschijnlijk zat ze er al dagen in.
De kooi zelf zat verstopt achter takken in de natuur.

Mogelijk worden de kooien gebruikt om zwerfkatten te steriliseren (hoewel hier eigenlijk ons zwerfkattenproject dus voor dient), maar ook kan het zijn dat de kooien behoren tot stropers of jagers die liever geen katten in de buurt hebben! En wie weet wat er dan met die dieren zal gebeuren!

Inwoners van Beringen: hebben jullie last van zwerfkatten? Contacteer dan GRATIS jullie milieudienst (op de gemeente) en zij sturen de kattenvangster! Zij zal de katten gratis komen vangen en steriliseren. Ze worden uiteindelijk wel terug geplaatst, maar zullen niet meer voor nakomelingen zorgen. Dit is na vele studies bewezen als de meest diervriendelijke en succesvolste manier om de zwerfkattenpopulatie uit te laten sterven! (Let wel op: het gaat hier over wilde zwerfkatten, geen tamme huiskatten!)


25 maart 2014: Zwerfkattenproject: graag even uw aandacht aub!


Nog eventjes en we zitten weer volop in het KITTENSEIZOEN! Ook de zwerfkatten zitten niet stil! Ons asiel heeft een zwerfkattenproject die bij verscheidene gemeenten in Noord-Limburg aangesloten is. De inwoners van deze gemeenten kunnen hun zwerfkatten GRATIS laten steriliseren!

Bent u inwoner van 1 van deze gemeenten en heeft u last van vele zwerfkatten? Contacteer dan uw milieudienst en maak melding! Ons asiel komt dan, in samenwerking met de gemeente en provincie Limburg, de katten vangen met speciale vangkooien, de dieren worden steriel gemaakt en ze worden terug uitgezet op de plaats waar ze gevangen werden! (De katten worden nooit elders uitgezet of geëuthanaseerd tenzij ernstig ziek.) Dit is de meest doeltreffende manier om de zwerfkattenaanpak het efficiëntst aan te pakken!

Dit zijn onze 11 aangesloten gemeenten:
- LOMMEL
- LEOPOLDSBURG
- NEERPELT
- OVERPELT
- PEER
- HECHTEL-EKSEL
- BERINGEN
- TESSENDERLO
- HAM
- BOCHOLT
- HAMONT-ACHEL

De telefoonnummers vindt u hier.


2 maart 2014: Uitzonderlijk: open adoptie dag voor katten op vrijdag 14/03!Vrijdag 14 maart 2014 is het asiel uitzonderlijk geopend van 14.00u tot 21.00u!!! Een afspraak is niet nodig.
Opgelet: Op deze dag is het asiel enkel geopend voor de adoptie van de poezen en niet van de honden!!