Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

zooplus.nl

4 januari 2016: Een nieuw jaar is aangebroken.

Allereerst wensen we iedereen de beste wensen toe voor het nieuwe jaar! Hopelijk kunnen we samen er weer voor zorgen dat onze asieldieren ook dit jaar een perfecte thuis vinden!

Ook willen we nog even ons Mosselsouper in de kijker plaatsen. Deze vindt plaats op zondag 7 februari 2016 in de zaal De Moffel te Lommel. Inschrijven is verplicht en kan gebeuren via noodasielevents@gmail.com! (Let op, inschrijven kan nog tot 1 februari 2016!) De prijzen zullen binnenkort op onze Facebook pagina weergegeven worden.


24 december 2015: Vuurwerk tips!

De feestdagen komen weer dichterbij! Hierbij hoort meestal vuurwerk. U kan hier tips terugvinden die gaan rond vuurwerk en dieren. Lees deze tips zeker goed door en deel ze met familie en vrienden!

Vuurwerk reglementering specifiek voor Lommel:
In Lommel is het verboden, zowel op het openbaar domein als op private domeinen, binnenplaatsen en op alle plaatsen die palen aan het openbaar domein, om het even welk vuurwerk af te steken of voetzoekers, thunderflashes, rookbussen te laten ontploffen.
Behalve op oudejaarsavond vanaf 23 uur tot nieuwjaarsdag 1 uur mag er feestvuurwerk worden afgestoken.


25 oktober 2015!

Even een kleine mededeling:
Omwille van Wapenstilstand zal het asiel op woensdag 11 november 2015 gesloten zijn. Er kunnen die dag geen adopties of bezoeken plaats vinden. Bedankt.


29 september 2015!

Intussen hebben al onze kleine pups een nieuw baasje gevonden. We moesten ook deze keer weer veel mensen teleurstellen omdat het aantal gezinnen veel groter was dan het aantal puppies. Bedankt aan alle gezinnen die zich kandidaat gesteld hebben om eentje een gouden mandje te geven!


20 september 2015!

Op zaterdag 3 oktober van 1400 Hr tot 1700 Hr organiseren wij een jobbeurs voor vrijwilligers in ons asiel. Wat zoeken we: mensen die actief willen meewerken aan ons trimestrieel boekje, mensen die actief willen meedenken en meewerken aan de sponsoring van ons asiel, mensen die foto's willen komen maken en mensen die een handje willen komen helpen bij het uitvoeren van allerlei klusjes en ons onkruid in bedwang willen houden. Als je denkt dat je ons in één van die aspecten kan helpen, kom dan gerust af om een gezellig babbel te hebben met iemand die je alles erover zal uitleggen. En wie weet .... word jij een vrijwilliger van het Noodasiel Lommel vzw!


17 september 2015!

Staat onze Open Asiel Dag reeds in jullie agenda genoteerd? Op zondag 4 oktober 2015 openen wij weer onze deuren voor het grote publiek! Jullie zijn allen welkom!
Open van 13u tot 18u. Thema: vroegcastratie.


12 augustus 2015!

Even aandacht aub!
De organisatie Zwerfkat in Le(u)ven heeft een open brief naar Minister Ben Weyts opgesteld naar aanleiding van zijn persmededeling over het dalend aantal katten in asielen in 2014.
Net zoals hen is ook Noodasiel Lommel het absoluut niet eens met zijn redenering dat de wet van september 2014 over verplichte sterilisaties (ook door particulieren) nu al zijn effect heeft, integendeel!!!
Bevestigt u dit? Teken dan zeker deze petitie! Bedankt!
De enquete vindt u hier:
http://www.petities24.com/open_brief_aan_ben_weyts__zwerfkattenbeleid_versnelling_hoger


12 juli 2015!

Even een kleine mededeling: omwille van Hemelvaart zal het asiel op zaterdag 15 augustus 2015 gesloten zijn.


23 juni 2015!

Een asiel gaande houden, ervoor zorgen dat onze gasten dagelijks de best mogelijke verzorging krijgen, dat kost geld, veel geld. Wil je ons een financieel steuntje geven? Dat kan en dat kan naar ieders kunnen.

Voor 15 euro per jaar ben je lid en ontvang je vier keer per jaar ons informatieboekje waardoor je op de hoogte blijft van het reilen en zeilen binnen ons asiel.
Wil je meer doen, dan kan dat door een gift te storten op onze rekening. Vanaf 40 Euro per jaar is deze fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt dan van ons een certificaat om mee te sturen met je belastingsbrief.
Wil je nog meer doen dan wordt je lid en schenker, dat kan vanaf 55 Euro per jaar.

Wil je er echt invliegen en een echte sponsor van het asiel worden, dan hebben we voor jou verschillende formules. Hiervoor contacteer je ons best via telefoon of mail op noodasielnoordlimburg@gmail.com.

Doe het niet voor ons, doe het niet voor jezelf, doe het om onze dieren - die allemaal al een heel, meestal erg negatief, verhaal hebben - een beter leven en een betere toekomst te helpen geven.
Bedankt alvast in hun naam.


21 april 2015: Oproep!

BABYKATJES GEVONDEN?
Het weer wordt beter, meer mensen zijn buiten. Meer kans om een nestje kittens tegen te komen.
Als je buiten ergens al babykittens zou vinden onder een struik, neem deze niet zomaar weg!!
De kans is immers heel erg groot dat er een moederkat in de buurt loopt die heel even op zoek is naar voedsel. Hoe nobel het verzorgen van papfleskittens ook mag zijn, de rol (en antistoffen) van de moederkat kan niet zomaar worden vervangen!

Probeer eerst de situatie goed in te schatten:
Zijn ze rustig en voelen ze warm aan? Dan is de kans groot dat hun moeder in de buurt is. Hou dit goed in de gaten zonder de moederkat te storen om tot bij haar kittens te geraken! Zet eten vlakbij en strooi fijn zand rond het nest om nadien te zien of er kattenpootjes van mams in staan en of de kittens nog steeds vredig op een hoopje liggen te slapen. Aan de hand van een foto kan je met de hulp van een asiel de leeftijd van de kittens inschatten zodat kan gekeken worden wanneer ze wel best binnenkomen voor socialisatie.

Zijn de kittens onrustig, liggen ze verspreid, voelen ze koud aan, zijn ze nat of hebben ze etter aan de oogjes? Neem spoedig contact op met het dierenasiel in uw buurt!

Het is uiteraard belangrijk dat de moederkat nadien ook gesteriliseerd wordt. In Belgisch Limburg voeren alle gemeenten een diervriendelijk zwerfkattenbeleid. De zwerfkatten worden gesteriliseerd/gecastreerd en in hun vertrouwde omgeving terug vrij gelaten. Voor tamme katten wordt een thuis gezocht. Maak dus steeds melding bij de milieudienst van jouw gemeente. Wacht niet tot je een hele familie ziet rondlopen!


2 april 2015: Hondenwandeling 2015!

Noodasiel Lommel houdt voor de derde maal een hondenwandeling!
Wanneer?: Zondag 19 april 2015!
Hoe laat?: Begin: 9:00u
Start wandeling: tussen 9:00u en 13:00u

Waar?: Zaal Holheide (Bremstraat 25 te Overpelt)!
Hoe lang?: Er is keuze tussen een wandeling van 5km of een wandeling van 10km!
Waarom?: Om het Noodasiel Lommel te steunen!

Mogelijkheid tot:
• Ontbijt: 8 euro
• Luxe ontbijt (met cava): 10 euro
• Wandeling: 5 euro
• Wandeling + ontbijt: 11 euro
• Wandeling + luxe ontbijt (cava): 13 euro

GRAAG VOORAF INSCHRIJVEN VOOR HET ONTBIJT OF LUXE ONTBIJT! (Voor de wandeling is vooraf inschrijven niet nodig) Dit kan u regelen via noodasielevents@gmail.com !!! U kan zich nog inschrijven tot 15 april 2015!

ALLES TEN VOORDELE VAN VZW NOODASIEL LOMMEL! Alvast van harte bedankt!!!


25 maart 2015: In beslag genomen hondjes.

Dag allemaal,
Vorige zaterdag hebben wij nog veel mensen gecontacteerd en uitgenodigd voor een ontmoeting met de in beslag genomen hondjes (incl puppy's). Mensen die we niet hebben uitgenodigd, komen helaas niet in aanmerking tot de adoptie van 1 van deze rakkers. Dit kan gevarieerde redenen hebben zoals vb het gevraagde type hondje (ras) of de gewilde leeftijd van de hond is niet meer beschikbaar. We kunnen niet iedereen persoonlijk contacteren omdat we echt overspoeld werden met mensen die een in beslag genomen hondje een nieuwe thuis wilden geven. Onze excuses hiervoor.
Bellen naar het asiel heeft ook geen zin... We kunnen helaas niet iedereen gelukkig maken.

De hondjes die uiteindelijk niet geadopteerd worden na de selectie van volgende zaterdag, worden op onze website en Facebook getoond en hier kan u zich uiteraard daarna nog wel kandidaat voor stellen.

Bedankt voor het begrip.