Welkom bij Noodasiel Lommel!

Website created by Karen Maes, aka Veniqoh

Contact webmaster: info@veniqoh.be


Tags for Google search:

noodasiel,lommel,asiel,dieren,dierenasiel,unco,jerry,unco jerry,katten,kittens,honden,hond,kat,poes,pup,puppy,stafford,leonberger,husky

trooper.be zooplus.nl


Waarom werken met een kattenvanger?

Wel, omdat Noord-Limburg probeert om zoveel mogelijk zwerfkattenpopulaties te laten uitdoven. Men steriliseert/castreert de zwerfkat en zet ze, na herstel, terug in haar vertrouwde omgeving.
Er is veel onderzoek geweest waarom terugplaatsen efficiënter is dan wegvangen. Bij wegvangen is nadien gebleken dat er nieuwe katten voor in de plaats kwamen. Het resultaat was dat, wanneer een kattengroep op een natuurlijke wijze uitsterft, de andere katten langer wegbleven.
De zwerfkatten die behandeld zijn, worden steeds terug in hun omgeving geplaatst. Denk hieraan wanneer u een kattenvanger wil oproepen.
De behandelde katten krijgen een knip in hun oor ter herkenning.= een voorbeeld van 1 van onze diervriendelijke vangbakken.

Let wel op!
De kattenvanger vangt enkel verwilderde zwerfkatten, geen tamme katten!
Wanneer een tamme kat in een geplaatste vangkooi belandt, moet deze uiteraard zo snel mogelijk bevrijd worden. Anders wordt diegene die de kattenvanger oproept om de kooi te komen ophalen, verantwoordelijk gesteld en hier kan een financiële boete aan vast hangen. De kat wordt in het asiel gehouden en hier wordt via adoptie een nieuwe thuis voor gezocht.

Contact met de kattenvanger.

Men kan de kattenvanger niet persoonlijk contacteren. Deze is namelijk verbonden met de aangesloten gemeentes. Heeft u een probleem met zwerfkatten? Kijk dan hier of uw gemeente in de lijst staat waarbij de kattenvanger van Noodasiel Lommel mee samenwerkt, en contacteer daar de openbare werken. Zij contacteren de kattenvanger. Bij goedkeuring zal de kattenvanger contact met u opnemen.

Help onze kattenvanger.

Onze kattenvanger werkt regelmatig met lege botervlootjes en rechthoekige mosselbakjes.
Ook natvoer of oude dekens zijn altijd handig!

Als u zulke items heeft, mag u deze altijd binnen brengen. Deze zijn meer dan welkom!